Lovćenu presudili bivši igrači

Mogren je upisao četvrtu pobjedu u dosadašnjih pet kola i ostao na samom vrhu tabele uoči pauze, iako je do pobjede došao mnogo teže nego što pokazuje konačnih 3:1
1 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2013. 10:55h

Samo dan nakon obilježavanja značajnog jubileja, 100 godina postojanja, igrači Lovćena pružili su odličnu igru, možda i najbolju u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali im to nije bilo dovoljno da savladaju kvalitetnije goste iz Budve.

Mogren je upisao četvrtu pobjedu u dosadašnjih pet kola i ostao na samom vrhu tabele uoči pauze, iako je do pobjede došao mnogo teže nego što pokazuje konačnih 3:1.

Cetinjanima su, zanimljivo, presudili nekadašnji fudbaleri Lovćena - Nikola Vujović, pa Đurišić, na kraju i Đurović, potvrdili su kandidaturu čete Brana Milačića za šampionsku titulu.

"Dali smo golove na vrijeme, što je presudilo. Ponovo smo odigrali dva različita poluvremena. Ipak, zadovoljan sam pobjedom, što je najbitnije", kazao je Milačić nakon meča.

Gosti su na Obilića poljani zaprijetili već u 1. minutu - Goran Vujović je asistirao svom prezimenjaku Nikoli, ali je on vrlo loše iskoristio više nego dobru poziciju.

To je, međutim, bila samo uvertira, jer su gosti već u 15. minutu došli do vođstva - Nikola Vujović je ovog puta bio precizan, nakon asitencije Gorana Burzanovića, i uz pomoć stative savladao golmana Dragojevića.

Gol u mreži kao da je probudio fudbalere Lovćena, koji su preuzeli inicijativu na terenu o krenuli ofanzivnije - nizale su se šanse Bogdanovića i Tatara, ali mreža Todorovića ostajala je mirna.

S druge strane, ni fudbaleri Mogrena nisu bili zadovoljni stečenom prednošću, pa su već u 36. minutu došli do drugog gola – golman Lovćena Dragojević odbranio je udarac Gorana Vujovića, ali se lopta samo odbila do Đurišića, koji je rutinski sproveo u mrežu.

Cetinjani nisu klonuli duhom u nastvaku utakmice, već su opet krenuli agresivno, što je dalo rezultat već u 49. minutu - Luka Merdović je odlično centrirao do Nenada Stojanovića, koji je konačno savladao gostujućeg čuvara mreže.

Opet su Cetinjani nizali šanse, ali je Todorović do kraja utakmice bio na visini zadatka. Ipak, to nije bio kraj i za Budvane - u posljednjem minutu Marko Đurović je sjajnim lob udarcem postavio konačnih 1:3.

"Odigrali smo dosta dobro, čini se dominirali tokom većeg dijela meča. Moram da stavim akcenat na, po meni, veoma loše suđenje arbitra, koji je pogurao Mogren", kazao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Bonus video: