Četiri utakmice i tri gola

U četiri utakmice koje su počele u standardnom terminu od 16 sati u Premijer ligi su postignuta svega tri gola
1 komentar(a)
Hatem Ben Arfa, Foto: Reuters
Hatem Ben Arfa, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2013. 18:03h

Za razliku od Bundes lige, strijelci u 3. kolu Premijer lige su spavali danas. Izuzetak su bili fudbaleri Mančester sitija, koji su u prvom meču dana sa dosta muke probili odbranu Hala, ali su ipak uspjeli da zabilježe sigurnu pobjedu. Rezervista Alvaro Negredo je u 65. minutu slomio otpor gostiju na “Itihadu”, a Jaja Ture je iz slobodnjaka u 90. minutu osigurao trijumf. Stevan Jovetić je cijeli meč presjedio na klupi i Manuel Pelegrini mu nije ukazao šansu u ovoj utakmici, iako su “građani” bili prinuđeni na odbranu u prvom poluvremenu, ali je Džo Hart činio čuda na golu.

U četiri utakmice koje su počele u standardnoim terminu od 16 sati postignuta su svega tri gola. Njukasl je kao domaćin minimalnim rezultatom savladao Fulama i to golom Hatema Ben Arfe u finišu. Norič je takođe sa 1:0 bio bolji od Sautemtona, dok je Vest Hem kući izgubio od Stouka sa 1:0.

"Uz sve probleme koje pravi i njegov neobuzdani temperament, Džermejn Penant je nevjerovata talenat i drago mi je što je ostao u klubu. Ja, doduše, imam odličan odnos sa Penantom, iako mi je poznata njegova problematična prošlost. Pokazao je da je sa svojim umijećem stalna prijetnja po gol rivala", kazao je trener Stouka Mark Hjuz, nakon duela koji je iz sjajnog slobodnjaka odlučio Penant, samo šest minuta pošto je ušao sa klupe.

Bez golova je završena utakmica između Kardifa i Evertona na “Milenijum stadionu”, na kojem su za goste nastupili Maruan Felaini i Lion Osman, koje njihov bivši trener Dejvid Mojes po svaku cijenu želi da vidi u Mančester junajtedu. Ni to, međutim nije bilo dovoljno “karamelicama” da osvoje velšku tvrđavu.

Pravi derbiji na programu su sjutra, kada se na “Enfildu” sastaju dva najtrofejnija kluba na Ostrvu, a kolo će zaključiti gradski derbi na “Emirejtsu”. Čelzi, koji je u dramatičnom finišu prokockao pobjedu u Superkupu Evrope sa Bajernom, duel trećeg kola odigrao je u utorak u pobjedi nad Aston Vilom na “Stamfordu” (2:1).

Premijer liga, 3. kolo - rezultati: Mančester siti- Hal siti 2:0 (Negredo 65, Jaja Ture 90), Kardif - Everton 0:0, Njukasl - Fulam 1:0 (Ben Arfa 86), Norič - Sautemptom 1:0 (Redmond 68), Vest Hem - Stouk 0:1 (Penant 82). Kristal Palas - Sanderlend (18,30 h). Sjutra: Liverpul - Mančester junajted, Vest Bronvič - Svonsi (14,30 h), Arsenal - Totenhem (17,00 h).

Bonus video: