Murinjo: Mojes je kriv za nezadovoljstvo Runija

„Pokušavam da dovedem igrača kome je menadžer rekao da nije prvi izbor u timu. Ne jurim Robina van Persija, pa da se ljute”, rekao je Murinjo
1 komentar(a)
Vejn Runi i Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Vejn Runi i Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2013. 09:28h

Na „Old trafordu” se večeras igra veliki derbi Mančester junajteda i Čelzija, a Žoze Murinjo je odlučio da malo „zakuva” situaciju.

Naime, Specijalni se vratio starim navikama i na dobrom je putu da zarati sa trenerom velikog rivala, Dejvidom Mojesom. Razlog je naravno Vejn Runi.

Portugalac je optužio novog trenera „crvenih đavola” da je glavni krivac za trenutnu situaciju u vezi sa transferom engleskog reprezentativca, kojeg traži Čelzi.

Murinjo je na prepoznatljiv način prebacio loptu u Mojesovo dvorište, nakon optužbi koje su stigle iz redova Mančester junajteda da pokušava da destabilizuje tu ekipu.

„Oni optužuju mene? Pa nisam ja rekao Runiju da neće biti u prvom planu u novoj sezoni. I onda su oni protiv mene? Ja pokušavam da dovedem igrača kome je menadžer rekao da nije prvi izbor u timu. Ne jurim Robina van Persija, pa da se ljute”, aludirao je Murinjo na činjenicu da je Mojes rekao Runiju da Holanđanin ima prednost u odnosu na njega.

Povratnik u Čelzi je slikovito pojasnio svoj stav.

„Nema razloga da budu protiv mene. Ako ja kažem da je Ramireš drugi izbor i on igra samo kada je Lampard umoran ili povrijeđen, niko se ne ljuti u Čelziju ako dođe neki klub sa ponudom za Ramireša”.

Kada je direktno upitan da li je Mojes kriv za trenutnu situaciju, Murinjo je kratko rekao:

„Naravno da jeste”.

Na kraju je, ipak, pokušao da spusti loptu.

„U svakom velikom timu postoji prvi izbor i drugi izbor. Jasno je da i drugi izbor moraju da čine jako dobri fudbaleri. Poenta je samo da igrači sami moraju da prihvate takvu situaciju”, rekao je Murinjo.

Trener Čelzija je ranije najavio da će poslati treću ponudu za Runija nakon derbija na „Teatru snova”. Moguće je, ipak, da će i ona biti odbijena, jer je najavljeno da će Vaza početi večerašnji meč...

Bonus video: