Marković: Ako se podredimo kolektivu, bićemo najveći kandidati

"Mislim da smo po imenima najjači, ali imena nisu nikakva garancija. Ako budemo igrali kolektivan fudbal, ako se svi podredimo jednom cilju, onda ćemo zaista biti najbliži tituli"
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.08.2013. 12:22h

Dva lica pokazali su fudbaleri Mogrena u derbiju protiv podmlađene Budućnosti. U prvom poluvremenu da su veliki kandidati za titulu, a u drugom da ih do konačnog cilja čeka težak put, prepun uspona i padova. Isto je bilo i u prvom kolu protiv Grblja...

Tek su, međutim, prošla dva kola, možda je prerano za zaključke, ali je četa Brana Milačića već ostavila jasne nagovještaje.

Darko Marković, strijelac odlučujućeg gola protiv Budućnosti, razliku u igri između dva poluvremena ovako objašnjava:

"Slabija izdanja nastavku nisu posljedica pada, već želje da se odigra na rezultat, doduše bez instrukcija sa klupe da se igra tako. Jednostavno, kao da smo se psihološki bili spremili da sačuvamo 1:0 i tako smo se ponašali na terenu, iako nismo smjeli da igramo tako. Morali smo ranije da riješimo utakmicu, možda već u prvom poluvremenu, kada su Nikola i Goran Vujović promašili ono što se zaista ne promašuje često", kaže Marković.

Nekadašnji vezista Zete, Lovćena, Pahtakora i Ujpešta, koji je odlučio meč sjajnim utrčavanjem iz drugog plana na pas Đurišića, navodi još jedan razlog nedostatka kontinuiteta u igri na početku sezone.

"Ovaj tim je stvoren prije samo 30 dana, došlo je šest novih fudbalera. Ni klubovi sa mnogo većim budžetima, koji dovedu puno velikih pojačanja, ne mogu da postignu da tako brzo sve funkcioniše kako treba. Ja sam ubijeđen da ćemo vremenom igrati sve bolje. Ne smijemo ni da zaboravimo da smo u prva dva kola igrali sa jakim ekipama, kandidatima za vrh tabele, a da smo i pored svega osvojili svih šest bodova. Za početak, to je najvažnije".

Mogren je najveći kandidat za titulu, pod uslovom da se slože neke stvari, tvrdi Marković.

"Mislim da smo po imenima najjači, ali imena nisu nikakva garancija. Ako budemo igrali kolektivan fudbal, ako se svi podredimo jednom cilju, bez samoisticanja, onda ćemo zaista biti najbliži tituli".

Marković kao najveće konkurente za prvo mjesto vidi dva ili tri kluba.

"Budućnost je uvijek Budućnost, bez obzira na to što je ostala bez nekoliko važnih fudbalera i oslonila se na mlađe. Šampion Sutjeska je takođe veliki kandidat za titulu, a ne treba zaboraviti ni Čelik. Mislim da će se u krugu od te tri ili četiri ekipe odlučiti novi ili stari prvak", zaključuje Marković.

Budvani nastavljaju sa teškim rasporedom - u subotu gostuju Rudaru, u srijedu dočekuju Zetu, a onda putuju na Cetinje. Slijedi nakon toga utakmica sa Čelikom kod kuće, pa gostovanje Mladosti...

Bonus video: