Mogren bolji od Budućnosti u derbiju: Svi izvukli neku korist

Mogren pokazao da ima tim za najveće domete - ali samo u prvom poluvremenu, a Budućnost da ima jako talentovanu ekipu - ali samo u drugom dijelu
8 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2013. 17:29h

Mogren je trebalo da se dobro pojača u prelaznom roku, Budućnost da ostane bez najvažnijih fudbalera, pa da se konačno sruši tradicija - Budvani su savladali Podgoričane prvi put na svom stadionu od avgusta 2010. (četiri vezana poraza) i izjednačili se sa Čelikom na vrhu tabele nakon dva odigrana kola.

“Probijanje leda” iskusnog sastava Brana Milačića protiv podmlađenog podgoričkog tima nije iznenađenje, veće je iznenađenje mnogo bolja igra Budućnosti u drugom poluvremenu, zbog čega je utakmica u Budvi lako mogla da se završi rezultatom 1:1.

"Nije lako dobiti Budućnost poslije toliko godina, u kakvom god sastavu igrala. A danas je pokazala da je opet dobra ekipa i zaslužila je da osvoji bod", bio je iskren Milačić nakon utakmice.

A prvi put u novijoj istoriji crnogorskog fudbala poraz Budućnosti od Mogrena nije doživljen toliko tragično. Najveći crnogorski klub krenuo je u stvaranje novog tima i ako se derbi u Budvi posmatra u tom kontekstu - trener Nenad Vukčević može da izvuče korist. Iako nedostaju bodovi...

"Žao mi je što za mnogo bolju igru u drugom poluvremenu nismo nagrađeni rezultatom. Jesmo krenuli u proces stvaranja ekipe, ali ja sam i za rezultat, zato se nadam da ćemo se radovati već naredne sedmice protiv Mornara", prokomentarisao je Vukčević.

U Budvi je viđeno od svega pomalo - Mogren je pokazao da ima tim za najveće domete, ali samo u prvom poluvremenu, a Budućnost da ima jako talentovanu ekipu i da će biti vrlo opasna - ali samo u drugom dijelu.

Derbi na Lugovima zato može da se podijeli na dva dijela, i to ravnomjerna, s razlikom što je Mogren u prvom bio za nijansu bolji nego Budućnost u drugom. Zato je i slavio 1:0, golom Darka Markovića u 38. minutu, na asistenciju Milana Đurišića. Oba fudbalera stigla su u minulom prelaznom roku iz Lovćena.

"Gdje vidim svoj tim? Na prvom mjestu, naravno", odgovorio je Milačić kao iz topa na pitanje o ambicijama njegove ekipe u novoj sezoni.

Fudbaleri Mogrena su u prvom poluvremenu opravdali očekivanja svog trenera, kada su bili dominantni u odnosu na Budućnost, i, što je još važnije - imali su oštrinu u napadu.

Dva Vujovića, Nikola i Goran, Đurišić, Marković i Burzanović, odlično su se kretali na protivničkoj polovini i čestim ulaskom između linija pravili velike probleme odbrani Budućnosti. Goran Vujović je već u 2. minutu promašio zicer, a već u 10. namjestio šansu prezimenjaku Nikoli, koji je sa pet metara promašio ono što se ne promašuje tako često.

Još nekoliko opasnih pokušaja imali su Budvani (opet je Nikola Vujović bio u sjajnoj poziciji) prije nego što su postigli odlučujući gol, utrčavanjem iz drugog plana - Đurišić je lansirao vezistu Markovića, koji je zaobišao golmana Agovića i iz ne baš lake pozicije pogodio za 1:0.

Trener Budućnosti Vukčević morao je da reaguje, na poluvremenu je i pored manjka treninga sa ekipom uveo povratnika Marka Vukčevića. I takav Vukčević je, međutim, pokazao koliko će biti značajan za Budućnost.

Mladi reprezentativac Crne Gore se već u 47. minutu našao u zicer-poziciji nakon pasa Ćetkovića, ali je Todorović odbanio njegov šut sa deset metara.

"Da je imao više treninga sa nama, sigurno bi dao gol", rekao je trener Nenad Vukčević.

Marko Vukčević je i u 61. minutu probio po desnoj strani i namjestio idealnu šansu prezimenjaku Andriji, koji ima samo 16 godina. Jedan od najtalentovanijih fudbalera na crnogorskim terenima, što je pokazao i juče u Budvi, prebacio je gol sa ivice peterca.

To je bila i posljednja velika šansa Budućnosti, iako su Podgoričani pokušavali do kraja. Golman Todorović zaustavio je i pokušaj Ćetkovića u 86. minutu, a Budvani izdržali do kraja...

MOGREN - BUDUĆNOST 1:0

Budva - Stadion “Lugovi”. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Marković u 37. minutu. Žuti kartoni: Todorović, Golubović, Lagator i Burzanović (Mogren), Nikač (Budućnost).

Mogren: Todorović 7, Golubović 6, Kapisoda 6,5, Radišić 6, Pejović 6,5, Marković 7, Lagator 6, Burzanović 6,5 (Kalezić), Đurišić 6,5 (Grbović), N.Vujović 6, G.Vujović 6 (Đuranović).

Budućnost: Agović 6, Raspopović 6,5, Kopitović 6, Tomković 6, Radunović 6,5 (Asanović), Hočko 6,5, N.Vukčević 6,5, Kažić 5,5 (M.Vukčević 6,5), Ćetković 6, A.Vukčević 6,5 (Ilinčić), Nikač 6.

Galerija

Bonus video: