Španija na novom početku, predstavljen Luis Enrike

"Analiziraćemo šta se dogodilo na Svjetskom prvenstvu. Razgovaraću sa Lopetegijem i Jerom, poštujem njihovo mšljenje. Fudbal je konstantan proces, moramo da se prilagođavamo vremenu", kazao je Enrike
0 komentar(a)
luis enrike, Foto: Reuters
luis enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2018. 13:09h

Luis Enrike predstavljen je danas kao selektor Španije.

Nekadašnji trener Barselone preuzima giganta, koji je u padu - "furija" je nakon godina dominacije, od 2012. bez trofeja i značajnijeg rezutata na najvećim takmičenjima. Mundijal u Rusiji završila je u osmini finala.

"Analiziraćemo šta se dogodilo na Svjetskom prvenstvu. Razgovaraću sa Lopetegijem i Jerom, poštujem njihovo mšljenje. Fudbal je konstantan proces, moramo da se prilagođavamo vremenu", kazao je Enrike.

Španija je posljednjih godina bila "žrtva" sopstvenog stila igre, koji ih je doveo do svjetske i dvije evropske titule. Međutim, drugi su našli rješenje za to.

"Vidjećemo kako će reprezentacija igrati. Neće biti revolucije već evolucije. Moram da ostvarim kontakt sa eklipom, sve je drugačije kada si na terenu", kazao je Enrike.

Biće i promjena u sastavu - sigurno nema više Inijeste i Pikea.

"Nije lako biti selektor Španije i izabrati najbolje. Jedva čekam prvu akciju i prvi spisak. Biće iznenađenja, to je sigurno", naglasio je on.

Bonus video: