Policija privodi bivše čelnike Zvezde i Partizana

Policija i Specijalno tužilaštvo u saradnji sa Poreskom upravom proveravaju tokove novca u Crvenoj Zvezdi i Partizanu, tačnije transfere, sponzorske ugovore, kredite...
64 pregleda 0 komentar(a)
Partizan, Foto: Beta
Partizan, Foto: Beta
Ažurirano: 15.08.2013. 20:53h

Policija sprovodi istragu u Fudbalskom savezu Srbije i dva najveća srpska kluba - Crvene zvezde i Partizana. Na informativnom razgovoru bilo više od 50 igrača i članova uprava. Proveravaju se tokovi novca u FSS, krediti i pozajmice, objavio je RTS.

Policija i Specijalno tužilaštvo u saradnji sa Poreskom upravom proveravaju tokove novca u Crvenoj Zvezdi i Partizanu, tačnije transfere, sponzorske ugovore, kredite koje su klubovi podizali, plaćanje poreza i drugih dažbina, način na koji su klubovi trošili dobijene pare.

RTS saznaje da su do korisnih informacija inspektori i tužioci došli još tokom istrage o poslovanju "Agrobanke". Čelnici srpskih klubova govore da je prodaja fudbalera osnovni izvor prihoda tako da će pažljivo biti provjeren svaki transfer.

Tim povodom u Srbiju je stigla dokumentacija iz Italije, a uskoro će na raspolaganju biti i dokumenta iz Belgije i Holandije. Pojedini mediji su prenijeli da je u transferima proteklih godina navodno nestalo 50 miliona eura. Proteklih meseci u svojstvu građana saslušano je više od 50 osoba.

U sklopu provere poslovanja kluba iz Ljutice Bogdana izjave je dalo 40 osoba među kojima su i bivši funkcioneri Crvene zvezde Toplica Spasojević, Ivan Adžić, Andrija Kleut i fudbaleri Pavle Ninkov i Nenad Kovačević. Policija je uzela izjave i od desetak nekadašnjih funkcionera Partizana. Mediji navode da je među njima bio i Žarko Zečević, što je on demantovao.

Izjave su dali i pojedini fudbalski menadžeri koji su bili posrednici prilikom prodaje fudbalera.

Bonus video: