"Plavi" na ispitu protiv evropske Mladosti

Gradski rivali se vide kao jedni od favorita da se ove sezone bore za vrh, pa je zato start šampionata za obje ekipe od velike važnosti. Jer, ako jedan od ova dva tima krene iz minusa kasnije će biti sve teže
4 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2013. 09:15h

Stadion pod Goricom će biti sablasno prazan, praznik fudbala će izostati zbog kazne koju Budućnost vuče još od prošle sezone, ali i „plavi” i Mladost imaju isti motiv - da novo prvenstvo otvore pobjedom i da podižu samopouzdanje za naredne utakmice.

Gradski rivali se vide kao jedni od favorita da se ove sezone bore za vrh, pa je zato start šampionata za obje ekipe od velike važnosti. Jer, ako jedan od ova dva tima krene iz minusa kasnije će biti sve teže...

"Mislim da su šanse u ovom meču podjednake, a očekujem i neke promjene u timu Mladosti nakon evropske utakmice protiv Sevilje. Što se naših ambicija tiče, one su vezane za izlazak na evropsku scenu, iako Budućnost uvijek želi da ide na trofej. Svakako da su drugi favoriti, ali i mi želimo da napredujemo i da se borimo. Rekao da bih da je liga nikad izjednačenija, vidjećemo šta će biti", rekao je trener Budućnosti Nenad Vukčević.

A, tražiti trijumf protiv Mladosti bez pomoći publike nije jednostavno.

"To što neće biti navijača ne bi smjelo da utiče na moje igrače, svakako od njih očekujem da daju maksimum, iako će na stadionu biti pozorišna atmosfera", dodao je Vukčević.

Manji podgorički klub, s druge strane, sada mora da se okrene prvenstvu i da uradi sve da zaboravi sjajno ljeto i evropske utakmice koje su bitno podigle rejting "romantičara".

"Umor je svakako veliki, ali smo u Evropi pokazali koliko možemo. Protiv Budućnosti ćemo odmoriti makar pet igrača, jer je ipak zdravlje najvažnije, ne smijemo da rizikujemo. Imamo dosta novih igrača, moraćemo da ih u toku prvenstva uigravamo i to je veliki problem za nas, jer nikada nije lako kada to moramo da radite u takmičarskim utakmicama. Možda je i dobro što prvo kolo igramo protiv Budućnosti, jer to ne možete da birate. Činjenica je da je liga takva, veoma izjednačena, a Budućnost je, iako je dosta mijenjala, sačuvala kostur ekipe i svakako da neće biti lako", rekao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

Mladost ne krije ciljeve u sezoni...

"Ambicije su da izborimo jedno od prva četiri mjesta koja vode u Evropu", dodao je Rakojević.

Bivši trener Budućnosti je pojasnio da će vjerovatno od prvog minuta zaigrati golman Marčelja, te novajlije Japanac Takaja, Nikolić, Petrović, Batioha i bivši napadač Budućnosti Stefan Mugoša.

Mladost su napustili Vujadinović, Kaljević, Tomić, Taku i Sanković, a može da se desi da do kraja prelaznog roka ode i kapiten Šofranac.

Bonus video: