Šok u Monaku: Falkao "švercovan" dvije godine?

Iz njegove domovine, Kolumbije, stigle su informacije kako je rođen 1984. godine, a ne 1986. kao što mu piše u dokumentima. Ako su ti navodi tačni, Falkao danas ima 29 godina, a ne 27
53 pregleda 3 komentar(a)
Radamel Falkao, Foto: Beta/AP
Radamel Falkao, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.07.2013. 11:05h

Oblak sumnje nadvio se nad Monakom nakoš što su mediji objavili da je prva zvijezda tima Radamel Falkao, koji je nedavno stigao iz Atletika za 60 miliona eura, stariji dvije godine nego što mu piše u dokumentima!?

Iz njegove domovine, Kolumbije, stigle su naime informacije kako je rođen 1984. godine, a ne 1986. kao što mu piše u dokumentima. Ako su ti navodi tačni, Falkao danas ima 29 godina, a ne 27.

Vijest nije zabrinula samo bogatog ruskog vlasnika Monaka, koji je bogato platio napadača i dao mu dugogodišnji ugovor, već i Fifu, koja će imati velikih problema oko sređivanja istorijskih knjiga i statistika u koje se Falkao upisao nekoliko puta.

Kao junior 2005. godine je predvodio reprezentaciju do zlata na prvenstvu Južne Amerike za U20 selekcije, a u dresu Porta i Atletiko Madrida rušio je rekorde svojim golovima u prvenstvu i takmičenjima pod okriljem Uefe.

Francuski mediji kontaktirali su Falkaovog oca i pitali ga kad mu je rođen sin. On je odgovorio da se radi o grešci i da je ispravan datum koji piše u pasošu.

Bonus video: