Ejr: Možemo da nađemo zamjenu za Suaresa

Ejr je potvrdio da je klub odbio ponudu Arsenala od 30 miliona funti za Suaresa, a mediji navode da će Arsenal poslati novu ponudu, od 35 miliona funti
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2013. 13:20h

Generalni direktor Liverpula Jan Ejr rekao je danas da klub može da pronađe zamjenu za napadača Luisa Suaresa, ali da će uprava ipak pokušati da ubijedi Urugvajca da ostane na Enfildu.

Ejr je potvrdio da je klub odbio ponudu Arsenala od 30 miliona funti za Suaresa, a mediji navode da će Arsenal poslati novu ponudu, od 35 miliona funti.

Takođe i Real Madrid je zainteresovan za Suaresa, koji je u više navrata izrazio želju da ode iz Liverpula, ali i Engleske. Kao razlog naveo je da želi da igra u Ligi šampiona i osvaja trofeje, ali i "loš tretman" u medijima.

"Dobili smo ponudu Arsenala i odbili je. Što se nas tiče, Suares će se pojaviti na treningu kada je i planirano. On je ambiciozan, mlad igrač, medijima je rekao da želi da igra u Ligi šampiona, ali i još mnogo toga. Naš posao je da ga ubijedimo da je Liverpul pravo mjesto za njega", rekao je Ejr, prenijeli su britanski mediji.

"Na svakoj poziciji na terenu znamo koji su najbolji igrači na raspolaganju i po kojoj cijeni, u slučaju da jedan od naših igrača napusti klub. Možemo da pronađemo zamjenu, ali to ne znači da se pripremamo za negativni ishod, već da dobro planiramo, što ljudi od nas očekuju", dodao je on.

Suares će propustiti prvih šest utakmica na početku sezone zbog suspenzije koju je dobio, pošto je tokom utakmice ugrizao fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića.

Ejr je rekao da vjeruje da navijači neće biti protiv Suaresa ako ostane u klubu, uprkos njegovim čestim izjavama da želi da ode sa Enfilda.

"On samo treba da radi ono što je radio prošle sezone i svi će misliti da je u pravom klubu i nastaviće da ga podržavaju. Voljeli bismo da Suares i u predstojećoj sezoni nosi dres Liverpula i nadamo se da će se sve srediti kada se vrati", dodao je Ejr.

Bonus video: