Runi razoren zbog povrede

"Vraćam se u Mančester, gdje će ljekari procijeniti koliko je povreda ozbiljna, ali prvi pregledi ukazuju da nije zabrinjavajuće", naveo je Runi na svojoj Fejsbuk stranici
55 pregleda 2 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2013. 11:55h

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je razočaran što je zbog povrede morao da napusti ekipu koja se nalazi na turneji po Aziji i vrati se u Englesku.

Fudbaleri Mančester junajteda nalaze se na Tajlandu, gdje će u sklopu azijske turneje u subotu odigrati prijateljsku utakmicu sa izabranom selekcijom Bangkoka.

Nakon toga, šampion Engleske će odigrati još četiri utakmice u Australiji, Japanu i Hong Kongu.

Junajted je juče saopštio da je Runi na treningu povrijedio zadnju ložu, zbog čega je odlučeno da se 27-godišnji napadač vrati u Englesku, iako je ekipa istog dana doputovala na Tajland.

"Razočaran sam zbog povrede, pogotovo što je trening bio dobar. Vraćam se u Mančester, gdje će ljekari procijeniti koliko je povreda ozbiljna, ali prvi pregledi ukazuju da nije zabrinjavajuće", naveo je Runi na svojoj Fejsbuk stranici.

Procjenjuje se da će Runi sa terena odsustvovati mjesec dana i da bi na teren mogao da se vrati za utakmicu Komjuniti Šilda protiv Vigana, 11. avgusta na Vembliju.

Britanski mediji u današnjim izdanjima spekulišu o Runijevoj povredi, pošto je on u više navrata izrazio želju da napusti Old Traford, ali su uprava kluba i trener Dejvid Mojs odlučni da ga zadrže.

List San je u naslovu napravio igru riječi pitanjem da li ste sigurni -"Are Roo sure?".

Dejli star naveo je da je Runi vraćen u Englesku jer i dalje razmišlja o odlasku iz kluba i mogućem prelasku u Čelzi.

Murinjo: Runi je odličan, ali je igrač Mančestera

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da izuzetno cijeni Vejna Runija, ali je podsjetio da se radi o igraču koji je pod ugovorom sa Mančester junajtedom.

"Runi je igrač koji mi se baš dopada, ali ne mogu da kažem ništa više od toga. Volim kada je fudbaler brz i kada direktno napada gol. Ipak, on je Junajtedov igrač", kazao je Murinjo na konferenciji za novinare u Londonu.

Takođe, za engleskog reprezentativca navodno je zainteresovan i drugi londonski klub, Arsenal.

Prošle sezone Runi je za Junajted odigrao 36 utakmica i postigao 16 golova.

Bonus video: