Ferdinand: Runi treba da završi karijeru u Junajtedu

"Ne vidim gdje bi vam bilo bolje nego ovdje. Mislim da kada je neko u klubu jako dugo, kao što je on (Runi), vjerujem da je dovoljno pametan da razumije dinamiku kluba", rekao je Ferdinand
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2013. 09:25h

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand rekao je danas da bi napadač "crvenih đavola" Vejn Runi trebalo da završi karijeru na Old Trafordu.

Britanski mediji krajem prošle sezone prenijeli su da Runi želi da ode iz kluba, ali da uprava ne namjerava da ga proda.

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojes krajem prošle nedjelje rekao je da Runi ostaje na Old Trafordu i da nije na prodaju.

"Ne vidim gdje bi vam bilo bolje nego ovdje. Mislim da kada je neko u klubu jako dugo, kao što je on (Runi), vjerujem da je dovoljno pametan da razumije dinamiku kluba. On je sada dovoljno iskusan i pametan da donese pravu odluku i siguran sam da će tek imati svoju riječ", rekao je Ferdinand.

On je za primjer Runiju da je odlazak iz Mančester junajteda rizična odluka naveo Kristijana Ronalda.

"Na primjer Ronaldo je individualno bio izuzetno apsurdan fudbaler. Ja na stvari gledam bez primjesa, samo crno i bijelo, pa tako pitam da li je on osvojio više trofeja od nas od kada je otišao iz kluba?", kazao je 34-godišnji fudbaler.

Vejn Runi je u Mančester došao 2004. godine iz Evertona. Do sada je za klub sa Old Traforda odigrao 400 utakmica i postigao 197 golova.

Bonus video: