Zvanično: Mario Gomes u Fiorentini

"Mario Gomes je želio da napusti Bajern i pređe u Firencu. Sada smo ispunili tu želju", rekao je predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige za sajt kluba
54 pregleda 0 komentar(a)
Mario Gomes, Foto: Reuters
Mario Gomes, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2013. 15:45h

Bajern nije želio da pravi problem nezadovoljnom fudbaleru i posao je brzo završen - Mario Gomes je pojačao Fiorentinu koja će za ovog provjerenog golgetera u Minhen poslati 20 miliona eura.

"Viola" će Bajernu odmah platiti 16 miliona, a preostala četiri u naredne četiri godine na koliko će Super Mario i potpisati ugovor.

"Mario je želio da napusti Bajern i pređe u Fiorentinu. Nije nam preostalo ništa drugo nego da ispoštujemo njegovu želju i pustimo ga da ide", saopštio je predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige za zvanični sajt kluba.

I kako i dolikuje velikom klubu, Bajern se Gomesu zahvalio na tome što je učestvovao u osvajanju dvije titule u Bundes ligi, kao i Ligi šampiona.

"Hvala ti u ime Bajerna. Želimo ti sreću i uspjeh u Firenci", naveo je Rumenige.

Nedugo nakon saopštenja Rumenigea oglasio se i sam Gomes.

"Tužan sam jer idem iz kluba koji mi je dao sve, ali istovremeno i srećan jer sam donio i najvažniju odluku u životu. Idem iz Bajerna poslije četiri godine, u Minhenu sam osvojio sve, ispunio san u Ligi šampiona, ali je bilo vrijeme za promjenu. Volim fudbal, želim da igram više i mislim da će mi se to ispuniti u Fiorentini, koja gaji napadački fudbal", istakao je nekadašnji napadač Štutgarta.

Italijanski mediji nakon ovog transfera ističu da će Fiorentina nešto mirnije ući u pregovore oko prodaje Stevana Jovetića za kojeg je i dalje zagrijan Juventus.

Bonus video: