Želja i motiv za početničku sreću

"Znamo sve kvalitete rivala, ali se nećemo predati, već ćemo pokušati da maksimalno angažovanom igrom izborimo što bolji rezultat", kaže Rakojević
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2013. 15:01h

Mladost danas od 20.30 sati na stadionu “Sosoi” u Sehešfehervaru piše novu stranicu u klupskoj istoriji - igra prvu kvalifikacionu evropsku utakmicu. Rival na evropskom debiju je Videoton, favorizovani viceprvak Mađarske, ekipa koja u sastavu ima čak 16 internacionalaca.

"Poslije 15-ak dana priprema pokušaćemo da se pozicionom igrom suprotstavimo favorizovanom rivalu. O motivu i želji igrača da se prvi put u istoriji kluba suprotstave jednoj odličnoj ekipi ne treba trošiti riječi - ogroman je. Za razliku od ekipe koja je igrala u prethodnoj sezoni, jedino pojačanje je golman Vujadinović, ali protiv Videotona neću moći da izvedem ni najjači sastav koji je igrao posljednju sezonu u Prvoj ligi. Marko Šćepanović je u Iranu, a Mandić je povrijeđen. Ostali su igrači zdravi i spremni da daju sve od sebe. Neće biti lako, jer klub prvi put igra u Evropi i nema to iskustvo, za razliku od domaćina", kazao je trener Mladosti, Nikola-Peco Rakojević.

Njegovi izabranici stigli su u Sehešfehervar juče oko 17 sati, a nakon konferencije za novinare u 20 sati, Rakojević će u vremenu odigravanja današnjeg duela odraditi jedini trening na “Sosoiu”.

"Videoton je apsolutni favorit u ovom duelu, sa po nekoliko Portugalaca, Španaca, Brazilaca... Neki od njih igrali su u Valensiji i Parmi. To je skup kvalitetnih fudbalera, koji su u gotovo neizmijenjenom sastavu odigrali i prethodnu sezonu. Dakle, ukomponovani su, a na strani Videotona je i iskustvo igranja u evrokupovima. Oni su prošle godine uspjeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, u kojoj su zabilježili nekoliko senzacionalnih pobjeda. Napustilo ih je svega nekoliko igrača, a u revanšu u Podgorici za nedjelju dana će biti jači još za nekoliko pojačanja. Odlično smo ih upoznali, jer smo odgledali njihove pripremne utakmice, pobjedu nad čuvenom Steauom (1:0), i poraz identičnim rezultatom od Karlsruea. U obje utakmice, na poluvremenu je Videoton u potpunosti promijenio sastav", naglasio je Rakojević.

A trener Videotona, Portugalac Žoze Manuel Gomes je tokom priprema radio sa 25 fudbalera, od kojih Roland Juhaš (nekadašnja zvijezda Anderlehta) i Žoter Donat neće imati pravo nastupa na “Sosoiu”.

"Znamo sve kvalitete rivala, ali se nećemo predati, već ćemo pokušati da maksimalno angažovanom igrom izborimo što bolji rezultat. Vidjećemo koliko će to biti dovoljno, jer nedostatak iskustva igranja evropskih utakmica može da bude veliki problem", zaključio je Rakojević

Videoton - Mladost

Sehešfehervar - Stadion: „Sosoi”. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Početak u 20.30 časova.

Videoton: Tujvel - Braki, Stopira, Kaneira, Vinicijus - Gomes, Enet, Oliveira, B. Tot - Torgel, Alvares.

Mladost: Vujadinović - Tomić, Šofranac, Mitrović, Živković - Sanković, Taku - Kaljević, Savićević, Seratlić - Marković.

Bonus video: