Prvi zadatak Mojesa: Zadržati Runija

Naime, bivši menadžer Evertona će se možda već sjutra sastati sa Vejnom Runijem i pokušati da ga nagovori da ostane na „Old trafordu”
1 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.06.2013. 16:58h

Dejvid Mojes sjutra i zvanično stupa na funkciju menadžera Mančester junajteda, a engleski mediji ističu da ga već u prvoj sedmici na novom poslu čeka bitka jednako neizvjesna kao borba za trofeje.

Naime, bivši menadžer Evertona će se možda već sjutra sastati sa Vejnom Runijem i pokušati da ga nagovori da ostane na "Old trafordu".

Javnost na Ostrvu je sigurna da Mojesa čeka jako težak posao u razgovorima sa Runijem, jer ni sam nije ostao u dobrim odnosima sa ovim fudbalerom kada je napuštao "Gudison park" zbog Junajteda.

"Ako nije mogao ser Aleks Ferguson da ga uvjeri da je potreban timu, teško da će to uraditi i Mojes", navodi tabloid "San", dok "Dejli miror" ističe da se novi menadžer susreće sa "alarmantnom situacijom" već na početku ere u velikom klubu.

Takođe, novinari vjeruju da Mojes neće po svaku cijenu moliti Runija da ostane (kao što to ne bi uradio ni Fergi), već da jednostavno želi da na samom početku priprema zna da li može da računa na njega.

Ako dobije negativan odgovor, Runi će odmah biti stavljen na transfer listu, a potencijalni kupci samo čekaju epilog - to su Real Madrid, Arsenal, Čelzi, PSŽ, Barselona...

Runi, međutim, nije jedini koji je na izlaznim vratima "Old traforda".

Blizu odlaska su i Nemanja Vidić, Patris Evra i Nani, a kao potencijalna pojačanja se pominju Ezekjel Garaj iz Benfike, vezista Barselone Tijago Alkantara, Kevin Strotman iz PSV-a i lijevi bek Evertona Lejton Bejns.

Bonus video: