Juventus favorit da angažuje Jovetića, na listi i Real i PSŽ

Za budućnost crnogorskog asa zainteresovani i bukmejkeri - kladionica „Paddy Power” dala je juče u svojoj ponudi koeficijente za buduću destinaciju Stevana Jovetića
5 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.06.2013. 16:13h

Stevan Jovetić jedna je od glavnih zvijezda ljetnjeg prelaznog roka u Evropi, a njegov sigurni odlazak iz Fiorentine polako se pretvara u sapunicu.

Takvu, da su za rasplet zainteresovani i bukmejkeri - kladionica „Paddy Power” dala je juče u svojoj ponudi koeficijente za buduću destinaciju crnogorskog asa.

Prvi favorit da angažuje 23-godišnjeg napadača, sasvim očekivano, aktuelni je šampion Italije Juventus, jedini klub koji je u posljednjih šest mjeseci konstantno zainteresovan za Jovetića.

U prilog koeficijentu 2,62, koliko je vrednovana mogućnost prelaska Crnogorca u Torino, ide i Jovetićeva izjava da bi volio da ostane u Italiji. „Stara dama” je, makar za sada, jedina ekipa iz Serije A koja je stvarno zainteresovana.

Italijanski mediji su juče objavili da je Juventus spremio novu ponudu za Jovetića. Kakvu i koliku nije poznato, ali je računica jednostavna - Fiorentina neće pustiti svog najboljeg fudbalera dok neko ne ponudi ravno 30 miliona, i to isključivo u kešu, bez razmjena igrača i drugih vidova kompenzacije.

Nakon italijanskog tržišta, koje „pokriva” Juventus, dolazi na red engleska Premijer liga, a najkonkretniji su Čelzi i Žoze Murinjo. Kvota je četiri, a bila bi još manja da se u posljednjih nekoliko dana nisu pomalo stišale glasine o Jovetićevom transferu na „Stamford bridž”.

Treći na listi poznate irske kladionice je pomalo iznenađujuće najveći klub na svijetu, Real Madrid, sa koeficijentom 5,5.

Iako sa „Santjago Bernabeua” u pravcu Firence nije upućena nikakva ponuda, niti je bilo takvih nagovještaja, u obzir je uzet „faktor trener”.

Real tek treba da imenuje Karla Anćelotija, koji će sa sobom u Madrid donijeti i spisak igračkih želja. Ako na njemu bude ime Stevana Jovetića, transfer će biti blizu realizacije, jer Real svoje želje lako pretvara u stvarnost...

Kvota sedam stoji uz Arsenal, klub koji je dugo bio jako zainteresovan za crnogorskog fudbalera, ali se čini da je Arsen Venger s prvim danima ljeta odustao od transfera.

Nakon Arsenala, na red dolazi arapsko-ruska liga, te klubovi koji su zainteresovani za „sve i svakoga” - Monako, Mančester siti i Pari Sen Žermen. Veže ih zajednička, visoka kvota 15, što dovoljno govori da je navodna ponuda Mančester sitija za Jovetića prije nekoliko dana bila više spekulacija.

Na listi su, čini se, samo reda radi i milanski giganti Milan i Inter (kvota 17), a zainteresovani se mogu kladiti i na Atletiko Madrid, Romu, Totenhem...

Bonus video: