Ferdinand: Bilo bi sjajno osvojiti titulu sa Mojesom

„Prošla sezona, u kojoj smo osvojili 20. titulu, bila je jedna od boljih. Ali, pobijediti u prvoj sezoni s novim trenerom bilo bi nešto specijalno”, rekao je Ferdinand
0 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2013. 14:41h

Fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand izjavio je danas da želi da osvoji titulu u Premijer ligi s novim trenerom Dejvidom Mojesom, jer veruje da bi to bilo „nešto posebno”.

Ferdinand je osvojio šest titula u Premijer ligi od kako je došao u Junajted 2002. godine, a posljednju u nedavno završenoj sezoni koja je bila i posljednja ser Aleksa Fergusona na klupi „crvenih đavola”.

„Osvojiti Premijer ligu s Dejvidom Mojesom bilo bi fenomenalno. Prošla sezona, u kojoj smo osvojili 20. titulu, bila je jedna od boljih. Ali, pobijediti u prvoj sezoni s novim trenerom bilo bi nešto specijalno”, rekao je Ferdinand.

On je kazao da vjeruje da Mojes može da nastavi da gradi tim na temeljima koje je postavio Ferguson.

„Mojes je pravi fudbalski čovjek... Pošten momak. želi uspjeh i mi imamo veliku šansu s novim trenerom”.

„Na kraju svake sezone razmišljamo o narednoj. Uvijek želimo da se poboljšamo u odnosu na prethodnu, a to se ne razlikuje ni ove godine samo zbog toga što se

trener promijenio”, rekao je Ferdinand.

Na klupu Čelzija vratio se Žoze Murinjo, a Ferdinand se, iako mu je drago što se vratio, nada da portugalski trener neće biti uspješan.

„Kao ljubitelj fudbala, lijepo je vidjeti trenera kao što je Murinjo u našoj ligi. Ali, nadam se da će sačekati dok ne odem u penziju prije nego što bilo šta osvoji”, rekao je Ferdinand.

Bonus video: