Kasiljas: Imao sam tremu kao da sam debitant

„Bio sam iznenađen kada sam saznao da sam u startnoj postavi. Nisam igrao pet mjeseci, zbog toga sam pred 145. meč u reprezentaciji imao tremu kao kada sam debitovao”, rekao je Kasiljas
1 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2013. 11:11h

Poslije skoro pet mjeseci, Iker Kasiljas je ponovo bio između stativa.

Legendarni golman je dobio povjerenje selektora Visentea del Boskea i bio u startnoj postavi protiv Urugvaja, iako za Real nije branio od 23. januara zbog sukoba sa Žozeom Murinjom.

Mislilo se da će prvi golman Španije na Kupu konfederacija biti Viktor Valdes, ali je Del Boske ukazao povjerenje 32-godišnjem Baskijcu, koji je tako proslavio jubilej - 800. meč u seniorskoj konkurenciji.

„Bio sam iznenađen kada sam saznao da sam u startnoj postavi. Nisam igrao pet mjeseci i zbog toga sam pred 145. meč u reprezentaciji imao tremu kao kada sam debitovao prije 13 godina”, rekao je Kasiljas.

Kapiten „crvene furije” je nakon meča imao više razloga za zadovoljstvo.

„Srećan sam zbog pobjede i zahvalan na povjerenju Del Boskeu i saigračima. Sa njima sam godinama donosio sreću naciji i to je ono što me čini ponosnim”, zaključio je Kasiljas.

Španija je savladala Urugvaj sa 2:1, a Kasiljas je primio gol u 88. minutu. Doduše, šut Luisa Suaresa je bio toliko dobar da nije mogao ništa da uradi...

Bonus video: