Španija lako savladala Urugvaj

Španija je na otvaranju „Arene Pernambuko” u Resifeu savladala Urugvaj sa 2:1, ali je rezultat mogao da bude ubjedljiviji
0 komentar(a)
Roberto Soldado, Foto: Beta/AP
Roberto Soldado, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2013. 09:28h

Aktuelni svjetski i evropski prvak je pokazao da može da osvoji i Kup konfederacija, pošto je na startu grupe B stigao do pobjede mnogo lakše nego što bi se moglo zaključiti po rezultatu.

Španija je, naime, na otvaranju „Arene Pernambuko” u Resifeu savladala Urugvaj sa 2:1, ali je rezultat mogao da bude ubjedljiviji.

„Crvena furija” je povela u 20. minutu, kada je lopta nakon udarca Pedra Rodrigesa pogodila Dijega Lugana i prevarila Fernanda Musleru.

Na 2:0 je u 32. povisio Roberto Soldado, koji je izbjegao ofsajd zamku i rutinski zatresao mrežu, da bi Luis Suares postavio konačan rezultat dva minuta prije kraja.

„Ovo su tri velika boda, koja nam mnogo znače za polufinale. Igrali smo odlično, ali je gol rivala malo pokvario utisak. Doduše, igrači su bili umorni, jer je temperatura bila visoka”, rekao je selektor Španije Visente del Boske.

Druga utakmica u grupi B, između šampiona Afrike Nigerije i prvaka Okeanije Tahitija, igra se večeras u Belo Horizonteu.

Bonus video: