MUNDIJAL Hrvatski dresovi na poklon Trampu i Terezi Mej, princ Vilijam podržao Engleze

U Moskvi večeras na programu drugo polufinale. Sastaju se Engleska i Hrvatska
51 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Rakitić Danijel Subašić Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ivan Rakitić Danijel Subašić Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2018. 16:24h

LIVE BLOG:

18.15 Pogledajte dio atmosfere u Moskvi, pred meč Hrvatska - Engleska.

16.20 Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja učestvuje na dvodnevnom samitu NATO U Briselu poklonila je svjetskim liderima dresove hravtske fudbalske reprezentacije uoči večerašnje utkamice Hrvatska - Engleska u polufinalu svetskog prvenstva u Rusiji, prenosi Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Američki predsjednik Donald Tramp dobio je dres sa svojim imenom i brojem "9", koji sada nosi napadač Andrej Kramarić, a 1998, kada je Hrvatska takodje ušla u polufinale, nosio ga je najbolji strelac SP Davor Šuker.

Britanskoj premijerki Terezi Mej predsednica Hrvatske poklonila je dres s brojem "10" koji danas nosi kapiten reprezentacije Luka Modrić, a 1998. ga je nosio tadašnji kapiten Zvonimir Boban.

16.10 Prije tačno 20 godina, Hrvatska je osvojila treće mjesto na Mundijalu u Francuskoj, pobjedom nad Holandijom u "utješnom finalu".

15:16 Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar KItarović kazala je da očekuje da će Hrvatska igrati u finale Svjetskog prvenstva u fudbalu. Ona je iz Brisela poslala poruku hrvatskim fudbalerima da igraju najbolje što mogu.

"Nadam se da ćemo igrati u finalu. Jutros sam selektoru Zlatku Daliću i našim "vatrenim" poslala poruku da se drže, da igraju najbolje i najljepše što mogu i da neopterećeni rezultatom igraju za porodice, naše mlade koji traže šansu u Hrvatskoj, za našu Hrvatsku, hrvatski narod, sve građane i sve one koji navijaju za Hrvatsku širom svijeta, a vidjeli smo da takvih ima mnogo", rekla je.

13:52 "Naprijed Engleska! Fudbal se vaća kući", poručio je dnas princ Vilijam uoči polufinala Hrvatske i Engleske u Moskvi.

On je fudbalerima poručio da cijela zemlja stoji iza njih večeras.

13:42 Barselona je poželjela sreću večeras Ivanu Rakitiću.

13:40 Da li večeras navijate za Hrvatsku ili Englesku? Spremili smo vam anketu gdje možete glasati za svog favorita.

12:40 Hrvatska i Engleska u Moskvi pišu istoriju. Opširnije ovdje

11:42 Da li je ovo početak francuske fudbalske dominacije? Opširnije ovdje.

11:40 Mundijal i balkanske niske strasti. Oširnije ovdje.

11:11 Bivši kapiten Hrvatske Darijo Srna poslao je emotivnu poruku saigračima, uoči večerašnjeg polufinala.

"Hvala vam što živite sve naše zajedničke snove i što sve one godine nijesu bile uzalud! Hvala vam što sam i sada tamo s vama, svaki korak, svaki korner, svaki faul, svaki aut i svaki penal! Hvala vam što ste zauvijek moje srce i duša, moja braća, i više od toga. Ne dajte da se probudimo, pustite nas da još malo sanjamo zajedno, ovaj put do kraja. Svim svojim srcem uz vas!!! Jednom Vatreni - uvijek Vatreni!", poručio je Srna.

10:17 Na današnji dan prije 36 godina Italija je pobjedom nad Zapadnom Njemačkom u finalu SP u Španiji postala svjetski prvak.

10:04 Sky Sports piše da je i za Hrvatsku i za Englesku večerašnji meč zlatna prilika da osvoje Svjetsko prvenstvo.

8:40 Francuski reprezentativac, Pol Pogba posvetio je pobjedu u polufinalu dječacima koji su bili zarobljeni u pećini na Tajlandu.

8:34 Saigrači iz Liverpula Džordan Henderson i Dejan Lovren večeras će biti na suprotnim stranama.

7:41 Navijači u Francuskoj sinoć su proslavili ulazak u finale Mundijala. Ovdje pogledajte kao je to izgledalo.

7:27 Na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi u 20:00 časova na programu je drugo polufinale. Sastaju se Hrvatska i Engleska. Ukoliko pobijede, Hrvati će prvi put igrati u finalu Mundijala, dok će Englezi u slučaju trijumfa u nedjelju igrati drugo finale u istoriji.

7:23 Dobro došli na LIVE BLOG "Vijesti". Donosimo vam najnovije i najzanimljivije informacije sa Mundijala

Bonus video: