Stekelenburg pojačao Fulam, i Baldini napustio rimski klub

Doskorašnji član Rome potpisao je četvorogodišnji ugovor. Fulam će Romi za ovaj transfer platiti 5,6 miliona eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 21:16h

Martin Stekelenburg novi je član engleskog Fulama – doskorašnji član Rome potpisao je četvorogodišnji ugovor. Fulam će Romi za ovaj transfer platiti 5,6 miliona eura.

“Veoma sam srećan što sam došao u Fulam. Imaću dovoljno vremena da se spremim za narednu sezonu Premijer lige. Jedva čekam da počnem ovu novu avanturu”, rekao je Stekelenburg, koji je zimus bio blizu dolaska u Fulam, ali je transfer propao u posljednjem trenutku.

Holandski golman će ponovo raditi pod nadzorom trenera Martina Jola, koji ga je trenirao na početku karijere u Ajaksu, gdje je osvojio dvije titule prvaka Holandije.

"Marten je iskusan golman velikih kvaliteta i tehničkih sposobnosti. Radujem se njegovom dolasku, on će biti fantastičan dodatak talentovanim golmanima koje već imamo", izjavio je Jol, čiji je tim sezonu završio na 12. mjestu Premijer lige.

Osim Stekelenburga, Romu je napustio i generalni direktor Franko Baldini, nakon loše dvije sezone u rimskog klubu, u kojima Roma nije uspjela da izbori izlazak na evropsku scenu.

“Želim da zahvalim vlasnicima Rome na prilici koja mi je bila ukazana. Bilo mi je veoma lijepo i dobro u Romi. Klubu, igračima i navijačima želim sve najbolje”, rekao je Baldini.

Kako piše Gardijan, Totenhem je spreman da Baldinija odmah angažuje kao tehničkog direktora.

“Baldini jedva čeka da dođe u Totenhem da radi sa svojim prijateljem Andre Viljašom-Boašom, sa kojim je u veoma dobrim odnosima. Sad je slobodan da to uradi”, navodi se u Gardijanu.

Bonus video: