Mladost pobjedom završila sezonu punu uspuna i padova

A stvari su se idealno otvorile za domaćina, koji je poveo iz prvog pokušaja, kada je u 50. sekundi Vladimir Savićević pogodio sa osam metara na asistenciju Ivana Kneževića
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 08:05h

Sezonu prepunu uspona i padova, Mladost je ipak uspješno završila osvajanjem šestog mjesta, iako je strahovala za opstanak pred jučerašnju utakmicu.

Ipak, Mladost je dobrom igrom nadvisila Mogren i gurnula ga u baraž za ostanak u domaćoj eliti. Rival Budvanima usvom prvom doigravanju za Prvu ligu biće Zabjelo.

A stvari su se idealno otvorile za domaćina, koji je poveo iz prvog pokušaja, kada je u 50. sekundi Vladimir Savićević pogodio sa osam metara na asistenciju Ivana Kneževića.

"Nije bilo lako, ali imali smo sreće da brzo dođemo do gola, a onda je sve puno lakše. Bili smo mnogo bolji rival, a igračima Mogrena čestitam na fer i korektnoj borbi", kazao je Dušan Globarević, trener Mladosti.

A Mladost je do prvog od dva gola Marka Šćepanovića došla u 41. minutu, pošto je prethodno propustila da napuni mrežu Mogrena.Redom šanse nijesu iskoristili Seratlić, Pržica i Knežević.

Mogren je odlučnije krenuo u nastavku, a sjajnu akciju Nikole Vujovića golom je krunisao Zec.

Ipak, Mogren nije uspio da iz nekoliko narednih pokušaja dođe do rezultatskog egala, što je kaznila Mladost preko Šćepanovića, koji je znalački pogodio na asistenciju Savićevića. Mladost je do krtaja znala da “drži” loptu i sačuva prednost.

"Nama je cijela sezona zavisila od ove utakmice, a nije lako igrati pod takvim opterećenjem. Teren i uslovi za igru su bili loši, a presjekao nas je i rano primljeni gol. Zato smo u prvom dijelu puno griješili. U svakom slučaju Mladost je zasluženo pobijedila, a nama ostaje da kroz baraž tražimo opstanak", rekao je Dragan Maraš, pomoćni trener Mogrena.

Mladost - Mogren 3:1 (2:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Miloš Asović (Berane). Strijelci: Savićević u 1, Šćepanović u 41, i 58. minutu (Mladost), Zec u 47. minutu ( Mogren). Žuti karton: Živković (Mladost).

Mladost: Vujović 6,5, Tatar 7, Mitrović 6,5, Šofranac 7, Živković 7, Sanković 6,5, Tomić 6,5, Šćepanović 7,5 (Božanović), Savićević 7 (Kašćelan 6), Seratlić 7, Knežević 6,5 (Marković 5,5).

Mogren: Butorović 6, Ivanović 6, Lončar 5,5 (Racković 5,5), Bojić 6, Radišić 5,5 (Milović 5,5), Pržica 5,5, Lagator 6, Ćosić 6, Zec 6,5, Vujović 6, Grbović 5,5 (Gardašević).

Bonus video: