Fomenko: Svaka utakmica je odlučujuća

Ima pozitivnih i negativnih stvari, a loša je povreda Vitalija Mandžjuka, i on neće biti spreman za Crnu Goru", rekao je Fomenko
2 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2013. 12:20h

Istog dana kad i naša selekcija i Ukrajina je počela pripreme zas istorijski duel pod Goricom. Selektor Mihajlo Fomenko je nametnuo žestok ritam od prvog dana pripreema u bazi pored Dnjepra, Kozinu.

"Situacija na tabeli je takva, da je za nas svaka utakmica kao posljednja. Od starta smo počeli sa jakim treningom, jer nemamo vremena za gubljenje. Ima pozitivnih i negativnih stvari, a loša je povreda Vitalija Mandžjuka, i on neće biti spreman za Crnu Goru. U negativne stvari spada i loša sezona Dnjepra, iz kojeg selekcija povlači veliki broj igrača. Uzdrmani su psihološki i moramo raditi na tome".

"Zato smo zahvalni Fudbalskom savezu Ukrajine, koji nam je omogućio pripremnu utakmicu sa Kamerunom. Taj duel ćemo iskoristiti za uigravanje, mada zbog bojazni od povreda moji igrači neće moći pokazati sve što znaju 2. juna u Kijevu. Dobro je i što su se oporavili igrači Dinama, Roman Bezus će biti spreman, a i Denisa Garmaša ću moći da koristim, ali neće biti maksimalno spreman", kazao je Fomenko na prvoj konferenciji za novinare.

A koliko Ukrajina polaže nade na duel u Podgorici, pokazuje i odluka FFU da reprezentaciji Kameruna uplati 150.000 eura za prijateljski meč u Kijevu 2. juna. Pet dana prije kvalifikacionog duela u Podgorici.

"Znamo da Kamerun ne igra slično Crnoj Gori, ali je to selekcija sastavljena od fudbalera koji uglavno nastupaju u Francuskoj. Dakle, Kamerun je ekipa naučena na žestok ritam tokom 90 minuta i biće nam odličan pokazatelj forme naših igrača. Osim toga, bitno je i da se fudbaleri uigraju", naglasio je Fomenko.

A osim odluke da odigraju prijteljski duel, FFU je odredio i gradove u kojima će biti domaćini u naredna tri duela kvalifikacija. Protiv San Marina “žuto - plavi” će igrati u Ljvovu, sa Poljskom u Harkovu, a Englesku će ugostiti na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

"Imamo sjajne uslove u bazi na Kozinu. Atmosefra u selekciji je odlična i svi jedva čekamo utakmicu sa Crnom Gorom. Samo nas pobjeda zanima u Podgorici, a ja sam ove godine navikao na pobjede", kazao je za sport.ua, defanzivac Šahtjora, Jaroslav Rakickij.

Bonus video: