Dan kada su Munitis, Molina i društvo pali pod Goricom

Golove za ekipu koju je predvodio kapiten Igor Burzanović postigli su Radisav Sekulić i Nikola Vujović.
723 pregleda 2 komentar(a)
budućnost la korunja, Foto: Savo Prelević
budućnost la korunja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2018. 11:03h

Jednu od najvećih utakmica u klupskoj istoriji, fudbaleri Budućnosti odigrali su na ovaj dan prije 13 godina protiv Deportiva La Korunje pred ispunjenim tribinama stadiona pod Goricom.

U revanšu drugog kola Intertoto kupa "plavi" su pobijedili čuveni tim iz Galicije 2:1, ali nisu uspjeli da nadoknade poraz iz prvog meča 3:0.

Međutim, uprkos tome, ostaće upamćena ova utakmica s obzirom da su Podgoričani savladali ekipu koja je samo godinu ranije bila na pragu plasmana u finale Lige šampiona.

Golove za ekipu koju je predvodio kapiten Igor Burzanović postigli su Radisav Sekulić i Nikola Vujović.

U završnici je Pedro Alvarez Munitis izborio penal iz kojeg je Akunja otklonio sve dileme.

Među stativama gola Budućnosti stajao je Miroslav Vujadinović, defanzivni bedem sačinjavali su Risto Lakić, Ivan Čarapić, Goran Perišić i Bracan Popović, u veznom redu Brano Milačić šansu je pružio Marku Mugoši, Mirku Raičeviću i Milošu Lakiću, a pored kapitena Igora Burzanovića najbliži golu čuvenog Moline bili su Nikola Vujović i Radisav Sekulić.

Sa druge strane bile su brojne fudbalske zvijezde poput Ćiska, Kapdevile, Skalonija, pomenutih Moline i Munitisa, dok je ekipu sa klupe predvodio Hoakin Kaparos.

Bonus video: