Trener i fudbaleri Barselone srećni zbog dolaska Nejmara

„Ako kažu da je Nejmar 'jutjub igrač', onda to može da bude dobro, jer igra dobar fudbal i postiže sjajne golove”, kaže trener Tito Vilanova
2 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.05.2013. 08:47h

Trener i fudbaleri Barselone pohvalili su odluku Brazilca Nejmara da pređe u redove španskog šampiona i odbije ponudu njihovog velikog rivala Real Madrida.

„Moramo da zahvalimo Nejmaru što se prilikom izbora rukovodio sportskim, a ne ekonomskim motivima”, rekao je trener Barselone Tito Vilanova, pošto su mediji objavili da je Real poslao mnogo bolju ponudu od Barselone za Nejmara.

Odluku da pređe iz brazilskog Santosa u Barselonu Nejmar je saopštio juče, a mediji navode da bi danas trebalo da potpiše petogodišnji ugovor.

Santos je takođe juče saopštio da je prihvatio ponude Barselone i Real Madrida i da je na mladom fudbaleru da odluči gdje će nastaviti karijeru.

Finansijski detalji još nisu objavljeni.

„Nejmar je izabrao Barselonu jer vjeruje da može dobro da se prilagodi našem stilu igre. Da je tražio mnogo novca, ne bismo se dogovorili”.

„Sigurni smo da će igrati dobro u Evropi i da će nam pomoći da budemo sjajan tim”, rekao je Vilanova.

On je za Nejmara rekao da je igrač kakvog su tražili i odbacio spekulacije da se zbog svojih brzih driblinga neće uklopiti u ekipu i igru Barselone koja se „vrti” oko najboljeg fudbalera svijeta Lionela Mesija.

„Ako kažu da je Nejmar 'jutjub igrač', onda to može da bude dobro, jer igra dobar fudbal i postiže sjajne golove”.

„Ispunjenje snova je imati ovakve napadače u timu. Kada imamo više opcija, imamo i više mogućnosti za pobjedu”, rekao je trener španskog šampiona.

„Moramo da ih uklopimo na pravi način, kao što smo to radili do sada. Moramo da omogućimo da svaki od njih bude vođa i da ima dovoljno prostora na terenu”, dodao je Vilanova.

Defanzivac Barselone Brazilac Dani Alveš rekao je da Nejmar „nije pop zvezda”, dok je napadač David Vilja rekao da je njegov dolazak „dobra vijest za sve navijače Barselone”, uprkos tome što će se s Nejmarom boriti za mjesto u napadu po lijevoj strani.

Predsjednik Barselone Sandro Roselj rekao je da klub nije doveo Nejmara kako bi nanio štetu Real Madridu.

„Ne dovodimo igrače kako bismo naštetili nekom drugom klubu. Želimo da unaprijedimo naš klub”, rekao je Roselj.

Bonus video: