Potvrđeno: Nejmar novi član Barselone

"U ponedeljak potpisujem za Barselonu. Hvala svima u Santosu za devet divnih godina", napisao je jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta na svom „Tviter“ profilu
51 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.05.2013. 07:19h

Nejmar će biti igrač Barselone narednih pet godina, objavio je španski šampion na svom zvaničnom sajtu.

Dvadesetjednogodišnji Brazilac će u ponedeljak doputovati u Katalonoju na ljekarske preglede, nakon čega će staviti potpis na ugovor, a po sezoni će zarađivati sedam miliona eura.

Santos će na ime obeštećenja dobiti između 30 i 35 miliona eura (transfer ukupno vrijedan 50 miliona eura), a Katalonci će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sa brazilskim klubom.

Nejmarov dosadašnji klub je raspolagao sa 55 odsto prava na njega, kompanija DIS 40, a investitorska kuća Teisa sa pet odsto.

Tako će Brazilac postati drugi najskuplji igrač u istoriji Katalonaca, nakon Zlatana Ibrahimovića, koji je Interu plaćen 60 miiona (plus Samjuel Eto) 2009. godine.

I sam Nejmar je na svom Tviter profilu potvrdio da je izabrao Barseolonu kao svoj novi klub.

"U ponedeljak potpisujem za Barselonu. Hvala svima u Santosu za devet divnih godina", napisao je jedan od najtalentovanijih fudbalera.

Na sajtu Barselone, Nejmar je predstavljen kao igrač koji je poznat po svojim izuzetnim tehničkim vještinama, koji pravi razliku i koji je noćna mora za odbrane rivala.

"Njegov stil je lijep za gledanje, za koji je dobio priznanja i pohvale od legendarnog Pelea, a mnogi vjeruju da je Nejmar njegov moderni nasljednik".

Nejmar je bio nominovan za 2011. i 2012. godine za FIFA Zlatnu loptu, a 2010, 2011. i 2012. za nagradu Ferenc Puškaš, koja se dodjeljuje za najbolji gol godine.

Takođe, prije dvije godine izabran je za najboljeg fudbalera Južne Amerike, po čemu je ušao u istoriju kao najmlađi dobitnik ove nagrade.

Talentovani fudbaler je za prvi tim Santosa debitovao 2009. godine i za četiri sezone postigao je 156 golova.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Brazila, a za najbolju je debitovao 10. avgusta 2010, kada mu je Mano Menezes ukazao šansu protiv SAD.

Dolaskom na "Nou Kamp", Nejmar je nastavio putem kojim su prethodno išli njegovi zemljaci Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo.

Novim saigračima, mladi Brazilac će se priključiti nakon Kupa konfederacija, koji se igra od 15. do 30. juna.

Bonus video: