Jedinstvo produžilo nadu u opstanak

Pred kraj prvog poluvremena erupcija oduševljenja na Gradskom stadionu - Čindrak je odlično uposlio Đurovića, a ovaj sa nekoliko metara rutinski postigao gol za vođstvo Jedinstva
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.05.2013. 08:19h

Fudbaleri Jedinstva došli su do važnih bodova u duelu sa Rudarom i u posljednjem kolu pokušaće da izbjegnu ispadanje iz lige.

Obje ekipe od početka igrale su otvoreno, a prvi su priprijetili gosti preko Stojanovića, koji je sa 22 metra bio zamalo neprecizan.

Tri minuta kasnije na drugoj strani slično je učinio Miloš Petrović.

Pred kraj prvog poluvremena erupcija oduševljenja na Gradskom stadionu - Čindrak je odlično uposlio Đurovića, a ovaj sa nekoliko metara rutinski postigao gol za vođstvo Jedinstva.

"Čestitam mojim igračima na velikoj borbi i osvajanju važnih bodova. Igrali smo pod psihološkim pritiskom, ali smo sve prevazišli i zasluženo trijumfovali. Nadam se da ćemo sličnu partiju pružiti u posljednjem kolu protiv Čelika i da ćemo izboriti opstanak", istakao je poslije meča šef stručnog štaba Jedinstva Dušan Jevrić.

Početkom drugog dijela domaćin je mogao da poveća prednost, ali je Đurović sa 15 metara šutirao pored gola.

Zatim je stopostotnu šansu imao igrač gostiju Stojanović, međutim golman Aković je odlično intervenisao.

Pobjednik je odlučen u 77. minutu kada je Boričić pogodio prečku, lopta se odbila do Kalezića koji je sproveo u mrežu i postavio konačan rezultat.

"Jedinstvo je bolje odigralo drugo poluvrijeme, a mi smo propustili nekoliko izglednih prilika što nam se na kraju i osvetilo", kazao je šef struke Rudara Nikola Rakojević.

Jedinstvo - Rudar 2:0(1:0)

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca: 700. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Đurović u 44. i Kalezić u 76. minutu. Žuti katroni: Gordić, Boričić, Čindrak, Petrović, Ljujić (Jedinstvo), Vlahović, Brnović (Rudar).

Jedinstvo: Aković 7, Gojačanin 7, Kalezić 7, Gordić 6,5, Mihailo Petrović 7, Vojinović 6,5, Drašković 6,5, Boričić 6,5 (Čujović), Đurović 7 (Garić), Čindrak 7, Miloš Petrović 6,5 (Ljujić).

Rudar: Vukliš 6 (Lakićević 6), Brnović 5,5, Alić 6,5, Kaluđerović 6 (Šljivančanin), Vlahović 6,5, Igumanović 6, Stojanović 6,5, Nestorović 6, Tomašević 5,5, Damjanović 6, Krkeljić 5,5 (Jeknić).

Bonus video: