U Nikšiću sve spremno za feštu

Očekuje se da će publika doći u velikom broju kako bi pružila podršku domaćim fudbalerima u meču kakav se odavno nije igrao pod Trebjesom. Budućnost u Nikšiću bez navijača, zbog kazne
8 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2013. 12:49h

Dueli Sutjeske i Budućnosti, dva najveća imena crnogorske klupske scene, uvijek su donosili neizvjesnost. A nikada do sada ulog nije bio veći nego što je to slučaj u današnjem okršaju kraj Bistrice - titula šampiona!

Iako nisu slavili na posljednjih pet mečeva, Nikšićani će osvojiti titulu ako danas u velikom derbiju osvoje makar bod. Budućnost će pokušati da pobjedom odloži feštu za posljednje kolo i duel Sutjeske i Lovćena, jer bi trebalo da se dogodi pravo čudo pa da izabranici Dragana Radojičića ne osvoje istorijsku krunu.

Sutjeska motivisana Budućnost rasterećena

Očekuje se da će publika doći u velikom broju kako bi pružila podršku domaćim fudbalerima u meču kakav se odavno nije igrao pod Trebjesom.

"Jedva čekamo da istrčimo na teren. Dočekujemo rivala koji će pokušati da nam pokvari slavlje. Budućnost u finišu sezone igra dobro, ali došlo je vrijeme da im dokažemo ko je najbolji u ovo trenutku. Nećemo se oslanjati na matematiku i računicu. Jednostavno, želimo da savladamo Budućnost i podarimo pobjedu našim navijačima. Gosti su prije nekoliko dana osvojili trofej u Kupu, ali najvažni mora da stigne stići kraj Bistrice. Poseban motiv za Budućnost nam nikada nije trebao. Ostavićemo srce na terenu ako treba. Ulog je veliki i ovakve utakmice se ne igraju svaki dan. Moramo igrati disciplinovano i borbeno tokom cijelo meča, jer je to najbolji recept za uspjeh", jasan je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Budućnost je svoju šansu da zakomplikuje prvenstvo propustila u prošlom kolu protiv Lovćena na svom terenu. Da je zabilježila pobjedu, u Nikšiću bi se igrao derbi za titulu u bukvalnom smislu te riječi. Ovako, izabranici Radislava Dragićevića ne zavise od sebe čak i ako danas zabilježe pobjedu.

"Šteta što nismo pobijedili Lovćen, ali ćemo i pored toga odraditi sve što je do nas. Pokušaćemo da pobijedimo i odložimo odluku za posljednje kolo. Očekujem pravi derbi, sastaju se dva vodeća tima", kaže napadač Budućnosti Stefan Mugoša.

Trijumf u Kupu u srijedu značajno je rasteretio Podgoričane.

"Kao da smo skinuli veleki teret s naših leđa, eto tako se osjećamo nakon osvajanja Kupa. U Nikšiću nemamo šta da izgubimo, idemo na pobjedu, ako ne uspijemo da je ostvarimo, čestitaćemo rivalu na tituli", istako je Mugoša.

Budućnost putuje u Nikšić bez navijača, kojima je nakon niza incidenata zabranjeno da bodre svoj tim i na gostovanjima.

Bitke za Evropu i opstanak

Još tri dileme treba da se riješe u dva posljednja dva kola. Ko će u Evropu uz Sutjesku i Budućnost, ko će u baraž za opstanak, a ko u drugu ligu.

Rudar u derbiju sjevera dočekuje Jedinstvo. Pljevljacima treba trijumf za Evropu (čekaju kiks Grblja), a gostima - za opstanak.

"Jasno je da ne može da bude nikakvih kalkulacija, jer je trijumf neophodan i nama i njima. Očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, u kojoj bi do izražaja trebalo da dođe naš kvalitet", ističe Nikola Sekulić, vezista Rudara.

"Iako Rudar ima izuzetno kvalitetnu ekipu vjerujem da uz veliku borbenost i podršku sa tribina možemo osvojiti prijeko potrebne bodove", kaže bek Jedinstva Nemanja Gojačanin.

Slično je i u sudaru Mornara i Čelika. Baranima treba pobjeda za opstanak, a Nikšićanima bod da matematički osiguraju Evropu.

"Znamo važnost predstojećeg duela i vjerujte da smo svi kao jedan. Sanjamo istu želju - plasman u baraž i prvoligaški fudbal u Baru i naredne godine. Probaćemo da savladamo jednu od najboljih ekipa u ligi", jasan je kormilar Mornara Obren Sarić.

Nakon poraza u Kupu, najteži zadatak pred meč sa Mornarom ima trener Čelika Slavoljub Bubanja – kako povratiti ekipu?

"Utakmica sa Mornarom dolazi u nezgodnom trenutku, možda i najtežem. Ipak, moramo se usredsrediti na obaveze i pokušati da ostvarimo pozitivan rezultat. Svakako da smo iscrpljeni, ali tražiću da posljednja dva kola budemo na visini zadatka. Mornaru gori pod nogama i to može biti naša šansa", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Petrovac na stadionu Mladosti čeka Grbalj, Lovćen će protiv Mogrena pokušati da pretekne rivala i osigura opstanak, šansu za bijeg iz opasne čeka Zeta, koja na Trešnjici igra protiv Mladosti.

PAROVI 32. kola

LOVĆEN - MOGREN Sudija: Veselin Radunović (Nikšić)

ZETA - MLADOST Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

PETROVAC - GRBALJ (stadion Mladosti) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

JEDINSTVO - RUDAR Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MORNAR - ČELIK Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

SUTJESKA - BUDUĆNOST Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Sve utakmice počinju u 17.30 časova

Bonus video: