Đurđevac: Nemoćni smo, treba nam pomoć države

"Ono što se dešava kod nas graniči se sa ludilom. Slomiti stolicu na tribini i ubaciti je u teren postalo je normalno kao popiti čašu vode", naveo je Đurđevac
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2013. 14:33h

Fudbalski savez Crne Gore nemoćan je da se sam izbori sa pojavama koje su zadesile domaći fudbal i zatražiće pomoć države, kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac komentarišući dešavanja na finalnoj utakmici Kupa Budućnost - Čelik.

"Finale Kupa je jedina klupska utakmica koju direktno organizuje Savez. Za ovogodišnje finale uveli smo dodatne mjere obezbjeđenja, angažovali dodatne službe, imali dodatne sastanke sa policijom. Ništa nije pomoglo", istakao je Đurđevac.

Čelnici crnogorske kuće fudbala zbog toga će preduzeti krajnje mjere...

"Kada se Dejan Savićević i ja vratimo sa kongresa Uefe iz Londona, organizovaćemo sastanak sa direktorom policije na kojem ćemo saopštiti da nam je potrebna pomoć nadležnih državnih organa. Sami smo nemoćni da se izborimo sa ovakvim stvarima", naveo je Đurđevac.

Fudbalski savez Crne Gore platio je Uefi preko 150 hiljada eura kazni zbog ponašanja navijača tokom utakmica reprezentacije. Sukobi navijača na Zapadnoj tribini tokom finalne Kupa Budućnost - Čelik su povezana pojava...

"Izgleda da svi procesi koji su Evropi davno bili aktuelni negdje krajem 80-ih, kod nas stižu sa 20 do 30 godina zakašnjenja. Gotovo svuda u civilizovanim zemljama fudbalske utakmice su pretvorene u prave svetkovine, gdje nema ni jedne jedine petarde, a kamo li slomljene stolice i ubačene u teren. Ono što se dešava kod nas graniči se sa ludilom. Slomiti stolicu na tribini i ubaciti je u teren postalo je normalno kao popiti čašu vode", naveo je Đurđevac.

Po njemu, Fudbalski savez Crne Gore može samo da kažnjava, ali je nemoćan da se sam izbori sa primitivizmom pojedinaca.

"Šta mi možemo da uradimo? Da sačekamo izvještaje takmičarskih i disciplinskih organa, da kaznimo pojedince ili klubova. Ali, šta smo sa tim uradili? Kako može Fudbalski savez da sankcioniše navijača koji slomi stolicu, ili ubaci baklju u teren", pita se Đurđevac.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore za dvije sedmice igra protiv Ukrajine jedan od važnijih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon što su navijači Budućnosti lomili stolice na prvenstvenom meču sa Lovćenom, te nakon makljaže u finalu Kupa, postavlja se pitanje da li će na stadionu pod Goricom ostati dovoljno stolica i ko će da plati pričinjenu štetu.

"Platiće je Fudbalski savez, ali ćemo svaku slomljenu stolicu fakturisati klubovima i odbiti je od pomoći koju uplaćujemo, prvom narednom prilikom", zaključio je Đurđevac.

Galerija

Bonus video: