Stadioni sve puniji u Italiji, prednjači Inter

Najvjerniji navijači Intera, uprkos razočaravajućim igrama i rezultatima "nero - azura"
1 komentar(a)
Inter, Foto: Beta/AP
Inter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.05.2013. 08:57h

Serija A je po posjećenosti utakmica i kapacitetu i kvalitetu stadiona odavno izgubila korak za najboljim ligama na Starom kontinentu, Bundes ligi i Premijer ligi. Zato su i rezultati italijanskih klubova u evrokupovima sve lošiji, ali je Serija A u sezoni na izmaku napravila značajan pomak. U odnosu na prethodnu, u ovoj sezoni u Seriji A bilo je za šest odsto više gledalaca na tribinama.

Prednjačio je Inter, uprkos razočaravajućim igrama i rezultatima, ovaj klub je na njegovom terenu prosječno bodrio 46.551 navijač. Iako igra na istom stadionu, MIlan je prosječno prodavao 2.900 ulaznica manje. Slijedi Roma sa 40.179, pa Napoli koji je na "San Paolu" prodavao 39.636 ulaznica. Tek na petom mjestu je šampion, Juventus, koji je imao 38.600 gledalaca po meču u Torinu, ali i najmanje praznih stolica zbog manjeg kapaciteta stadiona.

Iako igra na istom stadionu gdje i Roma, najljući gradski rival Lacio je prosječno na "Olimpiku" pratilo 31.992 navijača, a slijedi Fiorentina sa 25.665. Najlošiju posjećenost imala je Sijena, koja se preselila u Seriju B, sa svega 9.582 navijača.

Bonus video: