Grbalj poslao Jedinstvo kao nižem rangu

Grbljani su, međutim, morali „zaobilaznicom” do pobjede, jer su u 5. minutu promašili penal, u 31. primili gol, a u 43. ostali sa igračem manje!
68 pregleda 1 komentar(a)
FK Grbalj, Foto: Savo Prelević
FK Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2013. 07:39h

Fudbaleri Jedinstva hvatali su se u Radanovićima za slamku spasa, ali Grbljani nisu bili sentimentalni - izabranici Aleksandra Nedovića slavili su sa ubjedljivih 4:1 i sačuvali četvrto mjesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Na stadionu Grblja gledan je pravi vatromet - pet golova, dva crvena kartona i jedan promašeni penal okarakterisali su utakmicu nakon koje su Bjelopoljci stigli na ivicu drugoligaškog ambisa, jer su dva kola prije kraja prvenstva posljednji¸na tabeli.

Grbljani su, međutim, morali „zaobilaznicom” do pobjede, jer su u 5. minutu promašili penal, u 31. primili gol, a u 43. ostali sa igračem manje!

"Čestitke igračima, jer su prevazišli sve, još jednom su dokazali kakav imaju karakter. Vratiti se nakon svega u igru, svi koji prate fudbal znaju koliko je to teško. Na kraju smo uspjeli čak i da deklasiramo Jedinstvo", kazao je Srđan Nikić, pomoćni trener Grblja.

Golman Jedinstva Aković srušio je Jankovića u šesnaestercu na startu meča.

Domaći su imali lijepu šansu da na pravi način otvore utakmicu, ali je Merdović poslao loptu preko gola.

Nakon toga morali su da prođu kroz pakao da bi došli do tri boda.

Miloš Petrović je u 31. minutu iz slobodnog udarca doveo Jedinstvo u vođsto, ali je Ašćerić samo pet minuta kasnije iskoristio centaršut Jankovića i odgovorio golom za 1:1.

Poluvrijeme je zaključeno isključenjem veziste domaćih Milojka.

No, i sa igračem manje, Grbljani su stavili na muke odbranu Jedinstva.

Ulazak Đalca u igru osvježio je napad, pa je već u 8. minutu nastavka viđen totalni preokret. Asistirao je Ragipović, a Ašćerić opet pogodio za 2:1.

Od 66. minuta brojčane snage su opet bile izjednačene, jer je Kasumović iz Jedinstva dobio crveni karton.

Domaći su to iskoristili da preko Đalca (asistencija Ragipovića) i Martinovića (asistencija Jankovića) do vrha napune mrežu gostiju.

"Nismo bili kompletni, ali smo i olako dozvolili domaćinu da se razmahne", rekao je Dušan Jevrić, trener Jedinstva.

Grbalj - Jedinstvo 4:1 (1:1)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 200. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Miloš Asović (Berane). Strijelci: Ašcerić u 36. i 53, Ðalac u 75. i Martinović u 80. minutu za Grbalj, Miloš Petrović u 31. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Radusinović, Glavan, Milojko, Pepić (Grbalj), Aković, Radulović, Kasumović, Raičević (Jedinstvo). Crveni kartoni: Milojko u 43. minutu (Grbalj), Kasumović u 66. minutu (Jedinstvo).

Grbalj: Radulović 7, Bogdanović 7, Radusinović 7, Glavan 7, Carević 7, Milojko 5, Ragipović 7,5, Janković 7,5 (Pepić), Merdović 5,5 (Ðalac 7), Martinović 7,5, Ašćerić 8 (Radojičić).

Jedinstvo: Aković 6, Gojačanin 5,5, Vojinović 5, Radulović 5,5, Mih. Petrovic 5 (Mahmutović), Kasumović 5,5, Ljujić 5, Boričić 5, Raičević 5, Čindrak 5,5, Mil. Petrović 6 (Banda).

Bonus video: