Savovića natjerali da ode

Tri kola prije kraja „republikanci” imaju šest bodova više od četvrtoplasiranog Bratstva i trebalo bi da se dogodi čudo pa da ne sačuvaju stečenu prednost.
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 14:53h

Zabjelo, kultni podgorički klub, na pragu je velikog uspjeha - prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori ovaj „dežurni” drugoligaš igraće baraž za ulazak u Prvu ligu.

Tri kola prije kraja „republikanci” imaju šest bodova više od četvrtoplasiranog Bratstva i trebalo bi da se dogodi čudo pa da ne sačuvaju stečenu prednost.

Ipak, nije sve tako kako govori pogled na tabelu. Prije samo nekoliko dana Zabjelčani su ostali bez trenera koji ih je doveo do najvećeg uspjeha posljednjih godina. Milija Savović preuzeo je ekipu koja je bila četvrta na tabeli, a ostavio je debelo u zoni baraža. Statistika od četiri pobjede i dva remija na šest utakmica, uz gol razliku 10:1, najbolje govori kako je ovaj 34-godišnji trener obavio posao.

Ipak, došlo je do neočekivanog razlaza, uoči već izvjesnih utamica baraža.

"Kada sam postavljen za trenera bili smo četvrti na tabeli, a pred mene je postavljen cilj da odvedem ekipu u baraž. Sve što se dešavalo kasnije je politika kluba, a ja u to neću da ulazim", kaže Savović, koji je otišao nakon remija sa Bokeljom (0:0) prije dva kola.

"Iz uprave mi je sugerisano da su nezadovoljni igrom. Kada neko poslije takvih rezultata kaže da je nezadovoljan igrom, onda je sve jasno. Odlučio sam da se sam povučem".

Koliko je šok-terapija bila “uspješna”, najbolje govori podatak da je Zabjelo prvi naredni meč bez Savovića, protiv kombinovanog tima Dečića, izgubilo 3:0.

Nakon kratkotrajne, ali vrlo uspješne epizode na klupi Zabjela, Savović će se posvetiti ličnom usavršavanju - krajem maja putuje u švedski Malme, gdje će stažirati za dobijanje Uefine trenerske pro-licence.

"Mislio sam da se tome posvetim nakon utakmica baraža, ali ovaj odlazak je ubrzao stvar. Nadam se da ću se naredne sezone vratiti na klupu nekog prvoligaša", zaključuje Savović.

Bonus video: