Mojes: Runi je posljednji klasični ulični fudbaler

"Vejn je bio posljednji klasični ulični fudbaler. Kao šesnaestogodišnjak on je poslije treninga išao da igra fudbal s drugovima na ulici"
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2013. 12:50h

Budući trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je da je napadač tog kluba Vejn Runi izuzetan talenat i opisao ga kao "posljednjeg uličnog igrača".

Mojes, koji naredne nedjelje preuzima Mančester, već je radio s Runijem. Engleski reprezentativac je u Evertonu debitovao u seniorskoj konkurenciji 2002. godine kao šesnaestogodišnjak.

Poslije sukoba u koji su ušli zbog navoda u Runijevoj autobiografiji, njih dvojica bi trebalo ponovo da rade zajedno. Prethodnih dana mediji su spekulisali da je Runi blizu odlaska sa Old Traforda, a i Aleks Ferguson je rekao da je on tražio da napusti klub.

"Kada je napustio Everton, on je već bio izuzetan fudbaler. Neke stvari koje je radio na treningu... mi bismo stajali sa strane, posmatrali ga i pitali smo se - "Kako to radi?" Bio je izuzetan talenat", rekao je Mojes, a prenose engleski mediji.

Budući trener "crvenih đavola" rekao je da je Runi bio lud za fudbalom.

"Vejn je bio posljednji klasični ulični fudbaler. Kao šesnaestogodišnjak on je poslije treninga išao da igra fudbal s drugovima na ulici. Mogli ste da ga vidite na ulici kako šutira loptu o zid. Dio te kulture je nestao, ali ja sam iz Glazgova i prepoznajem to. On je bio posljednji takav fudbaler s kojim sam radio", rekao je Mojes.

Bonus video: