Atletiko zaustavio Mesija i izgubio

Lionel Mesi nije pogodio u Primeri nakon 21 uzastopnog meča, ali je Barsa slavila na “Visente Kalderonu”
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.05.2013. 20:27h

Atletiko je uspio da prekine niz utakmica Lionela Mesija u Primeri, u kojima je 21 put uzastopno pogađao, ali ne i da izbjegne poraz na “Visente Kalderonu”.

I to uprkos podatku da su “kolčonerosi” poveli u 51. minutu preko sjajnog Kolumbijca Radamela Falkaa, a Mesi je zbog povrede morao da napusti igru u 69. minutu.

Barselona je prethodno obavila sve tri izmjene, ali je uspjela da preokrene sa igračem manje. Sjajni dupli pas strijelca Aleksisa Sančesa sa Seskom Fabregasom, te greška sudije Pedra Hesusa Peresa Morena da ne sankcioniše faul u napadu Davida Vilje, kojim je napadač Barse stvorio prostor za šut koji je u sopstvenu mrežu skrenuo Gabi, uveličali su slavlje Katalonaca, koji su noć ranije proslavili titulu.

Barsa je tako dala gol i na 27. vezanom gostovanju u Primeri, čime je oborila sopstveni rekord iz 2011.

Betis je pobjedom, dva kola prije kraja, stekao pet bodova prednosti u odnosu na Hetafe u borbi za mjesto koje vodi u Ligu Evrope, dok je Valensija, uz utakmicu više, stekla bod prednosti nad Real Sosijedadom u borbi za četvrtu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona. Sosijedad sjutra dočekuje Granadu.

Rezultati

Rajo Valjekano - Valensija 0:4Soldado (penal) 28, 34, Gvadrado 62, Valdes 90.

Betis - Selta 1:0Ruben Kastro 68.

Atletiko - Barselona 1:2Falkao 51 - Sančes 72, Gabi (autogol) 80.

Bonus video: