Vigan osvojio FA kup

Gol odluke postigao je Ben Votson u 91. minutu, koji je nakon kornera Šona Maolunija nadskočio Džeka Rodvela i preko Džoa Harta poslao loptu u mrežu
4 komentar(a)
Vigan, Foto: REUTERS
Vigan, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.05.2013. 18:48h

U sezoni u kojoj će vjerovatno ispasti iz Premijer lige, fudbaleri Vigana ostvarili su najveći uspjeh u istoriji kluba - "latiksi" su senzacionalni pobjednici FA kupa, pošto su u finalu na "Vembliju" savladali Mančester siti sa 1:0.

Gol odluke postigao je Ben Votson u 91. minutu, koji je nakon kornera Šona Maolunija nadskočio Džeka Rodvela i preko Džoa Harta poslao loptu u mrežu.

Bila je to prava pobjeda Roberta Martinesa nad svojim imenjakom Manćinijem, jer su i Votson i Rodvel ušli u igru sa klupe, a mladi defanzivni vezista je zamijenio Karlosa Tevesa!

"Ovo je nevjerovatan trenutak. Bili smo razočarani u prvom poluvremenu, jer smo igrali dobro, ali nismo iskoristili šanse. Postojao je osjećaj da smo ispustili priliku, ali ovi momci se nisu osjetili poraženim i nastavili su da igraju. Iskreno, razmišljao sam o produžetku prije nego što smo postigli gol. Odigrali smo izvanredno, bili smo potpuno ravnopravni protiv velikog tima", rekao je Martines, koji je prošlog ljeta zauvijek kupio navijače kada je odbio ponudu Liverpula.

Trijumf Vigana je potpuno zaslužen, jer su Kalum Makmanaman i Aruna Kone do ludila dovodili defanzivce Sitija, pa je Pablo Zabaleta isključen u 85. minutu zbog drugog žutog kartona.

Uzgred, sudija Andre Mariner u prvom poluvremenu nije svirao čisti penal nad krilom Vigana Rođerom Espinosom.

Bonus video: