Monako spremio 60 miliona eura za Falkaa, ali da ga proslijedi Realu!

Monako je, navodno, spreman da plati otkupnu cijenu koja iznosi 60 miliona eura!
0 komentar(a)
Falkao, Foto: Beta/AP
Falkao, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.05.2013. 13:18h

Povratnik u Prvu ligu Francuske, Monako već misli na narednu sezonu, i to na veliko. Kako pišu španski i francuski listovi As I L'Ekip, Monako je spreman da angažuje najveći zvijezdu Atletiko Madrida, Kolumbijca Redamela Falkaa.

Monako je, navodno, spreman da plati otkupnu cijenu koja iznosi 60 miliona eura!

Trener Monaka Klaudio Ranijeri je u petak demantovao da se klub interesuje za Falkaa.

"Falkao da dođe u Monako? Ista priča kao za Bekama. Kad dođe, reći ću vam", kazao je Ranijeri.

Prošle nedjelje je španska televizija objavila da se vlasnik Monaka, Rus Dimitrij Ribolovljev sastao sa Kolumbijcem u Madridu krajem prošlog mjeseca, a As je, čak, naveo da je Monako postigao dogovor sa Falkaom o godišnjoj plati od 13 miliona dolara, što je dvostruko više od sadašnje Falkaove zarade u Atletiku, u koji je stigao iz Porta u ljeto 2011.

Portugalska Abola, međutim, piše kako je prelazak Falkaa u Monako samo usputna stanica za Real! Portugalski list, naime, navodi da je to način da kolumbijski as izbjegne neprijatnosti sa navijačima Atletika, koji mu ne bi oprostili prelazak u redove gradskog rivala. Niti Atletiko želi da ga proda Realu.

Abola navodi da bi prelazak u Monako trajao samo polusezonu, i da bi Falkao produžio u Real već u januaru.

Ovakva alternativa ne bi štetila ni Realu, jer Falkao u prvom dijelu sezone ne bi igrao Ligu šampiona, čime ne bi bilo prepreke da od januara to radi u dresu “merengesa”.

Čak se pominje da bi u ugovoru sa Monakom postojala klauzula da bi u slučaju ponude Reala ugovor sa Monakom automatski bio raskinut...

Bonus video: