Mojes: Nisam planirao da napustim Everton

Na pitanje da li je razmatrao da odbije poziv Junajteda, Mojes je odgovorio: "Moram da budem iskren i kažen da nisam".
0 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2013. 15:26h

Budući trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da nije planirao da napusti Everton na kraju sezone, ali da nijednog trenutka nije ni pomislio da odbije ponudu svog novog kluba.

"Nisam planirao da napustim Everton. Ugovor mi je isticao, to stoji, ali smo planirali da produžimo saradnju na kraju sezone. Sve što smo oduvijek radili ovdje jeste planiranje", rekao je Mojes na prvom pojavljivanju pred novinarima od kako je objavljeno da će napustiti Everton i preuzeti Mančester junajteda.

Na pitanje da li je razmatrao da odbije poziv Junajteda, Mojes je odgovorio: "Moram da budem iskren i kažen da nisam".

Mojes, koji je u Evertonu proveo prethodnih 11 godina, posljednju utakmicu na stadionu Gudison u Liverpulu odigraće za vikend protiv Vest Hema.

"Mislim da će nedjelja biti veoma emotivna pošto sam bio toliko blizak sa ljudima oko Gudisona. Siguran sam da će biti mnogo dobrih trenera zainteresovanih za ovaj posao jer je ovo fantastično mjesto za rad. Ko god da dođe za trenera dobiće odličan izbor igrača. Žao mi je što ću napustiti ovako veliki klub", rekao je Mojes.

On je kazao da mu je bilo veoma teško da se oprosti od predsjednika Evertona Bila Kenrajta, kao i od navijača, koji su mu, kako je rekao, uvijek pružali podršku.

"Navijači su bili dobri prema meni od prvog dana kad sam došao ovdje. Volio bih da im se zahvalim na podršku koju su mi uvijek pružali. Imao sam i veoma težak sastanak sa predsjednikom ove nedjelje. Mnogo ga poštujem i imali smo odličan odnos. Nikada me nije kritikovao i uvijek se trudio da učini sve kako bi mi povogao", kazao je on.

Mojes je sa Junajtedom potpisao šestogodišnji ugovor, a na klupi kluba iz Mančestera zamijeniće legendarnog Aleksa Fergusona, koji će napustiti to mjesto poslije 27 godina.

Bonus video: