Ronaldinjo popravlja formu pred Kup konfederacija

Upitan da prokomentariše svoj nastup u pobjedi nad Sao Paulom od 4:1, Ronaldinjo je rekao: "Vidjeli ste, kada ide, onda stvarno ide".
0 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2013. 09:50h

Bivši najbolji fudbaler svijeta Brazilac Ronaldinjo u pravo vrijeme popravlja formu i nada se povratku u reprezentaciju petostrukog svjetskog šampiona za Kup konfederacija.

Ronaldo prikazuje dobre igre u Kupu Libertadores za Atletiko Mineiro, a brazilski mediji navode da je "imao pravi šou" u utakmici protiv Sao Paula u srijedu, u kojoj je njegova ekipa pobijedila sa 4:1 i plasirala se u četvrtfinale.

On je u toj utakmici asistirao napadaču Žou kod jednog gola, a mogao je i sam da postane strijelac, ali je lopta poslije slobodnog udarca pogodila prečku. Tokom utakmice oslobađao se protivničkih igrača vještim driblinzima, što su navijači pozdravljali ovacijama.

"Još jedan šou Ronaldinja", naslov je lista Estado de Minas.

Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari sljedeće nedjelje će objaviti spisak igrača za Kup konfederacija, koji počinje 15. juna u Brazilu. On je nagovijestio da će u tim uvrstiti jednog od dvojice veterana - Ronaldinja ili igrača Real Madrida Kaku.

Kaka je rijetko u timu Reala, dok je Ronaldinjo u posljednjim utakmicama za Atletiko Mineiro podsjetio zašto je u dva navrata biran za najboljeg igrača svijeta (2004. i 2005).

Ronaldinju su potrebni dobri nastupi, pošto je u posljednjoj utakmici za reprezentaciju, prije nekoliko nedjelja protiv Čilea (2:2), odigrao loše, što je izazvalo nezadovoljstvo skoro 50.000 domaćih navijača u Belo Horizonteu.

Atletiko Mineiro je ove sezone u Kupu Libertadores zabilježio pet pobjeda i poraz, u Sao Paulu, kada je već obezbijedio plasman u nastavak takmičenja.

Ronaldinja su tada kritikovali jer je rekao da se "nije mnogo brinuo" za tu utakmicu i da je to samo "trening" za njega i saigrače. On je, zatim, objasnio da nije želio da provocira i potcjenjuje protivnika.

Upitan da prokomentariše svoj nastup u pobjedi nad Sao Paulom od 4:1, Ronaldinjo je rekao: "Vidjeli ste, kada ide, onda stvarno ide".

Bonus video: