Dejvid Mojes novi menadžer Mančester junajteda

"Odmah smo se dogovorili", izjavio je Aleks Ferguson, koji će 1. jula preuzeti funkciju direktora kluba
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2013. 16:24h

Samo dan nakon što je Aleks Ferguson saopštio da na kraju sezone napušta Mančester junajted, uprava kluba sa "Old traforda" imenovala je sadašnjeg trenera Evertona Dejvida Mojesa kao njegovog nasljednika.

Sve je već ozvaničeno - Mojes je danas potpisao ugovor i stupiće na novu dužnost 1. jula.

Da uprava Mančester junajteda razmišlja dugoročno, najbolje pokazuje podatak da je Mojes stavio paraf na šestogodišnji ugovor.

Aleks Ferguson saopštio je juče da odlazi nakon 26 godina na klupi Mančester junajteda. Mojes se odavno kandidovao za njegovog nasljednika zbog dugog staža u Evertonu (11 godina), ali i trenerskih i ljudskih kvaliteta.

"Odmah smo se dogovorili", izjavio je Ferguson, koji će 1. jula preuzeti funkciju direktora kluba.

"Dejvid je čovjek velikog integriteta sa jakom radnom etikom. Divio sam se njegovom radu već duže vrijeme, a prišao sam mu još 1998. godine, kada smo razgovarali o mogućnosti da bude moj pomoćnik", dodao je Fergi.

Baš kao i Ferguson, Dejvid Mojes je Škot - rođen je u Glazgovu 25. aprila 1963. godine.

Igračku karijeru počeo je u Seltiku, a završio u Prestonu, gdje od februara do marta 1995. bio saigrač tada mladog Dejvida Bekama.

Na klupu Evertona sjeo je u martu 2002. godine, naslijedivši Voltera Smita. U avgustu iste godine pružio je priliku Vejnu Runiju da debituje u Premijer ligi, a već 2004. prodao ga je Aleksu Fergusonu za 20 miliona eura. Od tada datiraju dobri odnosi dva kluba, odlazećeg i dolazećeg menadžera Mančester junajteda...

"Velika je čast biti menadžer Mančester junajteda. Oduševljen sam što me je preporučio Aleks Ferguson, koga mnogo cijenim. Znam koliko će biti teško ispratiti njegov rad i nisku uspjeha, ali daću sve od sebe. Na klupu Mančester junajteda se ne dolazi svaki dan i zaista se radujem predstojećem izazovu", rekao je Mojes, koji se zahvalio svom još uvijek aktuelnom klubu, Evertonu.

"Ostaću potpuno posvećen obavezama u Evertonu sve dok ne završimo sezonu. Ostala su nam još dva meča u Premijer ligi i nastojaćemo da ostvarimo što bolji plasman", istakao je Mojes.

Galerija

Bonus video: