Runi traži da ide

Runi je sa tviter profila skinuo status "Manchester United player", i umjesto njega stavio "NikeUK athlete"
1 komentar(a)
Van Persi i Runi, Foto: REUTERS
Van Persi i Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.05.2013. 14:47h

Najbogatiji fudbaler Premijer lige, Vejn Runi, zatražio je raskid ugovora Mančester junajtedom, koji mu ističe za dvije godine. Sjajni napadač je želju da napusti "đavole" potvrdio i na tviter profilu, sa kojeg je skinuo status "Manchester United player", i umjesto njega stavio "NikeUK athlete".

"Dejli mejl" piše da je Runi nezadovaljan minutažom i mjestom u timu od dovođenja Holanđanina Robina van Persija, što je rezultiralo i saopštenjem klubu da želi da ga napusti, ali i odbijanjem da potpiše novi četvorogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 250.000 funti sedmično. Runio je ove sezone 12 putao pogodio gol, a deset puta je asistirao u dresu "đavola".

Brojni klubovi žele da iskoriste nezadovoljstvo 27 - godišnjeg Runija, povećanog naznakama da će baš Dejvid Mojes preuzeti Fergusonovu klupu. Runi i Mojes su na "ratnoj nozi" još od prelaska napadača iz Evertona u Mančester junajted. Arsenal, PSŽ, Bajern i Čelzi stoje u redu, a prema "Dejli mejlu", "plavi" su već uputili ponudu od 25 miliona funti kao obeštećenje za sjajnog engleskog reprezentativca.

Bonus video: