Hicfeld: U finalu dajem malu prednost Bajernu

"Favorit? Blagu prednost dajem Bajernu, iako je u pitanju jedan dan, jedna utakmica i tada je sve moguće", rekao je Hicfeld
0 komentar(a)
Hicfeld, Foto: Reuters
Hicfeld, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2013. 14:17h

Gospodin koji je i sa Bajernom i Borusijom bio prvak Evrope, Otmar Hicfeld, daje Bavarcima veće šanse da 25. maja na "Vembliju" podignu pehar pobjednika Lige šampiona.

"Velika je to stvar za njemački fudbal. Činjenica da dvije njemačke ekipe igraju u finalu najjačeg klupskog takmičenja je impresivna", rekao je Hicfeld i nastavio:

"Favorit? Blagu prednost dajem Bajernu, iako je u pitanju jedan dan, jedna utakmica i tada je sve moguće. Ali, rezultati Bajerna ove sezone su zastrašujući, gazi sve pred sobom i ruši sve rekorde. Djeluje moćno, ali...", ostao je nedorečen Hicfeld.

Potom je, ipak, dodao:

"Ako Bavarci ne postanu prvaci biće to, ipak, sezona u kojoj nešto nedostaje, iako je iz sadašnje perspektive savršena. Bajern bi u psihološkom smislu mogao imati blokadu. Gubio je finale 2010. godine i prošle godine. U tom smislu je Borusija slobodna, njeni igrači mogu slobodno da igraju, jer ovo što su napravili je daleko iznad njihovih očekivanja. U tom kontekstu prednost, pak, dajem Borusiji", rekao je Hicfeld.

On je prvo do titule vodio Borusiju 1997. u finalu protiv Juventusa, a potom i Bajern tri godine kasnije pobjedom nad Valensijom poslije penala.

Bonus video: