Đurović brži od pištaljke za mir na Lugovima

Bjelopoljci su, s druge strane, i nakon ovog poraza ostali u zoni baraža, sa bodom manje od Zete koja je van opasne zone, a dva više od posljednjeg Mornara..
84 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2013. 08:55h

Treća pobjeda u posljednje četiri utakmice (seriju je prekinuo poraz od Mornara u Baru u prošlom kolu) valjda je i donijela konačni mir u Budvu.

Mogren je slavio u duelu sa Jedinstvom i čini se prebrinuo brige oko opstanka.

Bjelopoljci su, s druge strane, i nakon ovog poraza ostali u zoni baraža, sa bodom manje od Zete koja je van opasne zone, a dva više od posljednjeg Mornara...

Mogren je bio opasniji u prvom poluvremenu, Bjelopoljci nešto bolji u nastavku meča na Lugovima, a meč je riješen u petom minutu sudijske nadoknade, i to sa bijele tačke kada je pogodio Stefan Đurović.

Prethodno je Kasumović u svom kaznenom prostoru srušio Đokovića i Jedinstvo je tako, nakon brojnih protesta igrača i stručnog štaba (zbog prigovora isključen ofanzivac Nemanja Đurović), moralo da se pomiri sa porazom u posljednjim sekundama.

Budvani su već u 5. minutu mogli do prednosti, kada je Lončar umalo matirao Akovića lobom sa 30 metara, a kasnije su dobre prilike propustili i Pržica, Bojić i Đoković.

Kasnije je Jedinstvo krenulo na gol protivnika (promašili Čindrak i Petrović), ali je mirisalo na remi, sve do tog kontakta u kaznenom prostoru i sigurne realizacije Đurovića sa 11 metara.

Sastav Brana Milačića je poslije ovog trijumfa „pobjegao” na šest bodova od baraža...

Mogren - Jedinstvo 1:0 (0:0)

Budva - Stadion “Lugovi”. Gledalaca: 250. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Dejan Pavićević (Podgorica). Strijelac: Đurović u 90. minutu (penal). Žuti karton: Popović (Mogren), Petrović, Garić, Vojinović, Gordić, Đurović, Kasumović (Jedinstvo). Crveni karton: Đurović u (Jedinstvo) u 90. minutu.

Mogren: Butorović 7,5, Ivanović 6,5 Popović 6,5, Bojić 6,5, Baošić 6, Lagator 6, Mijušković 6,5 (Grbović), Lončar 7 (Ćosić), Đoković 7, Đurović 7, Pržica 6,5.

Jedinstvo: Aković 7, Gojačanin 6,5, Vojinović 6, Gordić 6, Kalezić 6,5, Drašković 6 (Boričić), Garić 6, Raičević 6 (Kasumović), Petrović 6,5, Čindrak 6 (Ljujić), Đurović 6.

Bonus video: