Čelzi dočekuje Bazel, Benfika juri prednost Fenerbahčea

Čelzi će sjutra dočekati Bazel u revanš utakmici polufinala Lige Evropa, dok će Benfika kod kuće pokušati da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog meča protiv Fenerbahčea.
1 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2013. 15:56h

Fudbaleri Čelzija dočekaće sjutra na Stamford Bridžu Bazel u revanš utakmici polufinala Lige Evropa, dok će Benfika kod kuće pokušati da nadoknadi minus od jednog gola iz prvog meča protiv Fenerbahčea.

Još uvijek aktuelni prvak Evrope, Čelzi, slavio je u četvrtak u gostima protiv Bazela sa 2:1, a švajcarska ekipa je u Londonu već igrala ove sezone.

Bazel je u četvrtfinalu Lige Evropa u Londonu remizirao sa Totenhemom 2:2, pa tako ekipa Rafaela Benitesa neće imati lak posao.

Čelzi ove sezone nije postigao očekivane rezultate pošto neće odbraniti titulu šampiona Evrope, neće osvojiti titulu u Premijer ligi, a u polufinalu FA kupa ispao je od Mančester sitija.

U drugoj utakmici, od 21.05 u Lisabonu igraće Benfika i Fenerbahče, gdje turska ekipa brani 1:0 iz Istanbula.

Dvostruki evropski šampion Benfika u utakmicu ulazi poslije pobjede nad Maritimom od 2:1 u prvenstvu, poslije koje je ostala na četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Portom.

Sa druge strane, Fenerbahče je nakon preokrerta slavio protiv Kajserispora sa 2:1 i tako ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim Galatasarajem.

Napadač Galatasaraja Musa Sov rekao je da je za klub plasman u polufinale LE veliki uspjeh, a da bi eventualni prolaz u finale bio još veći.

"Bilo bi sjajno i za turski fudbal, kao i za klub da izborimo plasman u finale. Mi smo do sada postigli veliki uspjeh, ali ne mogu da zamislim kako bi tek bilo da pobijedimo sjutra veče. Učinićemo sve da to i učinimo", rekao je Sov.

Bonus video: