Sutjeska gostuje Mogrenu: Još 10 bodova do titule

Nikšićanima će vjerovatno za titulu biti dovoljno i manje bodova, jer je teško očekivati da će psihološki demoralisana Budućnost slaviti baš u svakoj utakmici do kraja
1 komentar(a)
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.04.2013. 11:05h

Matematika dijeli Sutjesku od titule - izabranicima Dragana Radojičića sedam kola prije kraja šampionata nedostaje još tačno 10 bodova pa da teoretski osvoje šampionski prsten, prvi u istoriji CFL-a.

Nikšićanima će vjerovatno za titulu biti dovoljno i manje bodova, jer je teško očekivati da će psihološki demoralisana Budućnost, koja nije dobila tri posljednja meča, slaviti baš u svakoj utakmici do kraja.

U svakom slučaju, odbrojavanje je počelo uoči kola u kojem će Nikšićani drugi put ovog proljeća pokušati da dobiju Mogren u Budvi, a Budućnost na gostovanju Mladosti da se napokon vrati pobjedama.

Pehar već na putu ka Nikšiću

Budući šampion u dobrom raspoloženju stiže na megdan Mogrenu. Nikšićani poručuju da će uraditi sve da po ko zna koji put ove sezone dokažu da su bez premca u ligi.

Iako im ne prijeti opasnost da ih neko od ostalih rivala ugrozi, izabranici Dragana Radojičića odlučni su da nastave sa pobjedama i što prije ozvaniče ono što se već zna - da se šampionski pehar iz Podgorice seli u Nikšić.

"Pokušaćemo da ostvarimo što više pobjeda do kraja sezone. U metropolu crnogorskog turizma odlazimo da se nadigravamo i u najmanju ruku da se vratimo neporaženi. Najvažnije je da nam motiva ne nedostaje. Mogren je u prošlom kolu napravio iznenađenje protiv Budućnosti, ali iznenađenja se ne dešavaju svaki dan. Da budem jasan, pripada nam uloga favorita i to moramo da opravdamo na terenu. Želimo kući da se vratimo sa tri boda, ali ni remi ne bi bio neuspjeh. Mala je vjerovatnoća da nas neko ugrozi, što nam dodatno olakšava situaciju da završimo započeti posao na najbolji mogući način", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Zbog kartona meč u Budvi propustiće Vladimir Jovović.

Budvani laške dižu nakon tradicionalne pobjede protiv Budućnosti u Podgorici, a danas će pokušati da naprave i odlučujući korak ka opstanku, iako na Lugove stiže budući šampion.

"Sutjeska je najkvalitetnija ekipa u ligi i čeka nas nas vrlo težak posao, ali mi smo silno motivisani nakon trijumfa u Podgorici. Sutjeska će igrati na pobjedu, što nam odgovara, jer ćemo imati prostora da i mi krenemo u napad. Treba nam dobar rezultat, kako bi pobjeda protiv Budućnostu još više dobila na značaju", ističe Veselin Bojić, iskusni defanzivac Mogrena.

Grbalj i Čelik igraju za Evropu

U Radanovićima se igra direktan duel za izlazak na evroscenu. Čelik sa 46 i Rudar sa 43 boda drže pozicije koje vode u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok Grbalj sa 42 nastoji da im poremeti planove.

Nakon što su prošle sedmice šokirali Rudar u Pljevljima, izabranici Aleksandra Nedovića pokušaće da urade isto u duelu sa “metalurzima”.

"Ove sezone igramo sjajno pred našim navijačima i očekujem da to potvrdimo još jednom, iako se sastajemo sa odličnom ekipom, koja u svojim redovima ima iskusne fudbalere. Ovo je za nas druga u seriji od četiri teške utakmice. Prvu, protiv Rudara u Pljevljima, odigrali smo sjajno, nadam se da će tako biti i protiv Čelika, a onda i protiv Budućnosti i Sutjeske", kaže vezista Grblja Ilija Bogdanović.

Fudbaleri Čelika savladali su Grbalj onda kada je to bilo najpotrebnije, u polufinalu Kupa. Ipak, činjenica da timu iz Radanovića još nisu dali gol u prvenstvenim mečevima, natjerala je „metalurge“ da dobro prouče igru rivala.

"Dobro su nam poznate mane i vrline Grblja. Mislim da ove sezone igraju sjajno. U prošlom kolu savladali su Rudar u Pljevljima i sada imaju priliku da izbore evropsku vizu. Međutim, pokušaćemo ono što do sada nijesmo uspjeli u prvenstvu – da im damo gol. Nastupićemo oslabljeni, ali to nas neće spriječiti da ostvarimo dobar rezultat. Bod bi bio po mjeri. U svakom slučaju, ako se ukaže šansa za nešto više pokušaćemo da je iskoristimo", rekao je Slavoljub Bubanja.

Zbog povreda današnji meč propustiće Račić i Marjanović, odnosno zbog kartona Radović i Bulatović.

Zeta i Mornar kreću sa novim trenerima

Zeta i Mornar sastaju se u direktnom okršaju za opstanak, u meču u kojem će oba sastava ući sa novim trenerima - domaće će predvoditi Mladen Vukićević, a goste Obren Sarić. I jednom i drugom biće to povratak na klupu svojih timova...

Zeta je, naravno, u povoljnojoj poziciji od Mornara. Golubovčani će tražiti bodove za bijeg iz opasne zone, a Barani za goli život...

"Ova utakica za nas vrijedi dvostruko, jer bismo trijumfom pobjegli direktnim rivalima i ušli u zonu spasa. Igramo na našem terenu, a tu se mi pitamo i sigurni smo u pobjedu", kaže Miljan Vlaisavljević, napadač Zete.

Za Barane, koji sa Lovćenom dijele posljednje mjesto, još jedna utakmica “biti ili ne biti”.

"Da se razumijemo, znamo protiv koga igramo i šta Zeta znači u crnogorskom fudbalu. Ali budite uvjereni da će moja ekipa pokazati hrabrost i sportsku drskost da napadne favorita i na njegovom terenu. Mi jednostavno moramo tako igrati do kraja, jer nas do cilja vode samo pozitivni rezultati. Domaćin jeste favorit, ali imamo pozitivan bilans sa njima i potruduićemo se da tako bude i poslije ovog kola. Garantujem da će momci izgarati i dati više od svog trenutnog maksimuma. Ne mogu da računam na povrijeđene Kacića i Markovića i suspendovanog Vukmarkovića. Svi ostali su spremni", kaže Sarić, koji je u prvom kolu sezone debitovao na klupi Mornara baš protiv Zete, i to pobjedom (2:1).

Rudar protiv Lovćena igra za Evropu, a Cetinjani za opstanak.

"Nije vrijeme za neke velike priče. Jednostavno, nakon poraza u prošlom kolu ne smijemo sebi dozvoliti da još jednom pogriješimo. Nije nam lako, muče nas brojne brige, ali se nadam da ćemo pokazati karakter i pobijediti. Lovćen ovog proljeća, uz Sutjesku, ima najbolji učinak, iz izgubljene pozicije došli su blizu spasa, što je dovoljna potvrda da nas čeka izuzetno težak zadatak. Međutim, vjerujem u moje momke, znam da imaju dovoljno kvaliteta za dobru igru i važnu pobjedu koja bi nas malo približila cilju", kaže trener Rudara Nikola Rakojević.

Cetinjani su prošle sezone slavili u Pljevljima, još jedna takva pobjeda bila bi zlatna...

"Pobjeda protiv Jedinstva vratila nas je u život, ali tek slijede prave bitke. Vjerujem da ćemo biti pravi", kaže Vuk Martinović, bek Cetinjana.

Petrovac i Jedinstvo igraju na kampu FSCG u Podgorici. Domaćin je bezbrižan, dok su Bjelopoljcima potrebni bodovi...

"Nećemo kalkulisati već želimo da se nadigravamo sa Petrovčanima i nadam se da ćemo u ovom važnom susretu pružiti dobru partiju. Mislim da imamo snage i kvaliteta da danas osvojimo makar bod, a ako nam se ukaže prilika da trijumfujemo sigurno je nećemo propustiti", kaže vezni igrač Jedinstva Bojan Kalezić.

Parovi

RUDAR - LOVĆEN (16.30h) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

GRBALJ - ČELIK (16.30) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

MLADOST - BUDUĆNOST (16.30) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MOGREN - SUTJESKA (16.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ZETA - MORNAR (16.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

PETROVAC - JEDINSTVO (14.30, kamp FSCG) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: