Čelzi na korak od finala, pobjeda Fenerbahčea

Čelzi slavio sa 2:1 u Bazelu i završio 80 odsto posla. Veliki korak ka finalu napravio je i Fenerbahče, koji je slavio u Istanbulu sa 1:0 protiv Benfike
2 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 21:33h

Golom Davida Luiza iz slobodnog udarca u posljednjoj sekundi utakmice, uz obilatu pomoć golmana Bazela Zomera, Čelzi je slavio sa 2:1 na “Sent Jakob parku” i napravio veliki korak ka finalu u Amsterdamu. Veliki trijumf, i to sa sjanih 1:0, ostvario je Fenerbahče na uzavrelom stadionu “Šukru Saračoglu” u Istanbulu, gdje je pala Benfika.

Trener Čelzija Rafa Benites tako će najvjerovatnije imati šansu da se od kluba oprosti trofejom, i to evropskim. Bazel, s druge strane, nakon sjajnih partija partija protiv Totenhema u četvrtfinalu, nije imao snage da zada udarac drugom londonskom klubu. Revanš će vjerovatno biti formalnost, jer će Bazel morati da postigne dva, a da ne primi nijedan gol, ali Švajcarci nikad ne odustaju...

"Zaslužili smo pobjedu i stvorili smo dovoljno šansi da trijumfujemo, iako smo igrali protiv odlične ekipe. Uvijek je dobro kada postignete gol u gostima, a kada postignete dva, onda je još bolje. David Luiz je obavio sjajan posao, ne samo zbog gola, ali čestitke cijelom timu", rekao je Benites.

Čelzi je poveo u 12. minutu preko Mozesa, koji je pogodio glavom nakon kornera. Švajcarci su napadali u većem dijelu meča, ali su do izjednačenja stigli tek tri minuta prije kraja, kada je Šer realizovao krajnje diskutabilan penal.

U preostalih sedam minuta meča, uključujući i sudijsku nadoknadu, vidjelo se, međutim, zašto je Čelzi zaslužio pobjedu. Oskar, pa Teri glavom sa dva metra, promašili su zicere nad zicerima prije nego što je David Luiz pogodio iz mnogo teže pozicije. Brazilac je šutirao pored živog zida, po zemlji, a kada su svi vidjeli loptu u rukama golmana Zomera, ona se volšebno provukla do mreže...

Turci mogu da žale što nisu slavili ubjedljivije protiv Benfike, jer su tri puta pogađali okvir gola, dok je Kristijan Baroni u nadoknadi prvog poluvremena promašio čak i i penal.

Ipak, zlata vrijedan gol koji je približio Fenerbahče istorijskom finalu u Amsterdamu, postigao je Egemen Korkmaz nakon prekida u 72. minutu.

Rezultati:

Bazel - Čelzi 1:2

Šer (penal) 87 - Mozes 12, David Luiz 90+4

Fenerbahče - Benfika 1:0

Korkmaz 72

Revanši su za sedam dana

Galerija

Bonus video: