Liverpul kaznio Suaresa, Udruženje fudbalera nudi savjetovanje

"Imamo obučene savjetnike na tom polju. Ponudićemo klubu i fudbaleru naše usluge kako bi pokušali da poprave stvari", rekao je izvršni direktor PFA Gordon Tejlor
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2013. 12:38h

Fudbaler Liverpula Luis Suares rekao je danas da ga je klub novčano kaznio zbog incidenta na utakmici sa Čelzijem, kada je ugrizao defanzivca londonske ekipe Branislava Ivanovića.

Incident se dogodio tokom jučerašnje prvenstvene utakmice između Liverpula i Čelzija (2:2), kada je Suares u duelu u šesnaestercu ugrizao Ivanovića za ruku.

Sudija to nije vidio, pa je Urugvajac prošao bez kazne.

"Za moje neprihvatljivo ponašanje klub me je danas kaznio. Tražio sam da novac uplate u Grupu za podršku porodicama žrtava sa Hilsboroa zbog nelagodnosti koju sam uzrokovao navijačima Liverpula i Ivanoviću", napisao je Suares na "Tviteru".

Udruženje profesionalnih fudbalera (PFA) saopštilo je da će ponuditi Suaresu savjetovanje u programu savladavanja besa.

"Imamo obučene savjetnike na tom polju. Ponudićemo klubu i fudbaleru naše usluge kako bi pokušali da poprave stvari", rekao je izvršni direktor PFA Gordon Tejlor.

"Nema sumnje u njegove fudbalske kvalitete i razočaravajuće je i neprijatno jer je iznevjerio sebe", dodao je on.

Ivanović neće podnijeti tužbu protiv Suaresa i prihvatio je izvinjenje.

Suaresov postupak osudila je uprava Liverpula i trener Brendan Rodžers. Fudbalski savez će pregledati izvještaj sa jučerašnje utakmice prije nego što donese odluku.

Uprava Liverpula je pod pritiskom da otpusti ili proda kontroverznog Urugvajca, ali su sa "Enfilda" poručili da to ne dolazi u obzir.

Bonus video: