Budućnost razočarala protiv Mogrena

Budućnost, dakle, gubi od Mogrena u Podgorici u kakvoj god formi bio protivnik, koje god mjesto zauzimao na tabeli, predvodili ga tinejdžeri ili iskusni i provjereni fudbaleri.
86 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.04.2013. 07:45h

Dvadesetog aprila 2008. godine Budućnost je zabilježila posljednju pobjedu protiv Mogrena pod Goricom.

Juče, 20. aprila 2013, Budvani su kompletirali jubilej: na petu godišnjicu sjajnih igara u Podgorici, proslavili su šestu uzastopnu pobjedu.

Ova jučerašnja jednako je značajna kao prva, iako se tada Mogren borio za titulu, a sada se bori za opstanak.

I opet famoznih 1:2 - tim rezultatom Budvani su slavili pet od šest puta u pomenutoj seriji.

“Omaklo” im se samo u prvom dijelu ove sezone, kada su na najvećoj crnogorskoj areni dobili sa 2:0.

Budućnost, dakle, gubi od Mogrena u Podgorici u kakvoj god formi bio protivnik, koje god mjesto zauzimao na tabeli, predvodili ga tinejdžeri ili iskusni i provjereni fudbaleri...

Je li sve u tradiciji? Očigledno da jeste puno, ali ne baš sve: protiv ovakve, tužne Budućnosti, juče bi slavilo nekoliko ekipa iz prvoligaškog karavana.

Dovoljan je bio veliki motiv, te po jedan brzi (Nikola Vujović) i jedan spretni napadač (Marko Đurović).

Njih dvojica, posebno 32-godišnji Vujović, nekada veliki talenat Budućnosti, promiješali su odbranu Podgoričana kao špil karata i prekinuli seriju od četiri vezana poraza, te sedam uzastopnih utakmica bez pobjede.

Četa Brana Milačića u pravom momentu se odvojila sa dna, kada su je mnogi već vidjeli u baražu za opstanak...

"Bila je ovo za nas teška i izuzetno važna, a kada se ovako završila, i prelijepa utakmica. Dobili smo, jer smo mnogo željeli pobjedu, jer smo prolili dosta znoja da bismo došli do nje. Iznad svega, dobili smo jer su svi igrači bili podređeni kolektivu. Poslije mnogo muke i mukotrpnog rada ovo je velika nagrada za moja fudbalere i ja im od srca čestitam", prokomentarisao je Milačić.

Svaka nova pobjeda Mogrena pod Goricom jeste iznenađenje, uprkos paklenoj seriji, ali ko je gledao jučerašnji meč - nije toliko iznenađen.

Fudbalerima još uvijek aktuelnog šampiona očigledno se više ne igra fudbal ove sezone, većina od njih bila bi najsrećnija da se već danas završi prvenstvo.

Postoji, međutim, veliki “problem”. Ostalo je finale Kupa, a do te utakmice je tačno 30 dana. Kako izdržati?

Da li će fudbaleri aktuelnog šampiona nastaviti da se blamiraju, pri čemu rizikuju i drugo mjesto na tabeli, ili će im taj meč biti mali motiv da makar dostojanstveno odigraju do kraja? Ako im se uopšte igra finale Kupa....

Šta god, izvjesno je da će Sutjeska osvojiti titulu rekordnom razlikom.

"Jeste da nisam trener sa velikim iskustvom, ali dugo sam u fudbalu. I opet mi jedna stvar nije jasna: Zašto moji fudbaleri ne pokažu želju i volju kada već danima najavljuju u medijima da se neće predati, da nisu odustali od titule. Nećemo tražiti opravdanje u umoru i povredama, jer smo jedni drugima obećali da ćemo dobiti ovaj meč. Fudbaleri Mogrena pokazali su ogroman motiv, čak i da osvoje bod", rekao je trener domaćih Radislav Dragićević.

Igrači Budućnosti na kraju su poništili fenomenalan gol svog saigrača Stefana Mugoše, jedan od najljepših pod Goricom posljednjih godina - 21-godišnji napadač poslao je loptu pod prečku volejom, preko glave, sa skoro 20 metara!

Ovu majstoriju je, zapravo, poništio Nikola Vujović, koji je u 43. minutu završio pola posla kod gola Đurovića, a u posljednjim sekundama meča napokon realizovao jednu od brojnih kontri, kada je na sjajan pas Đokovića izašao sam na Ljuljanovića i rutinski ga savladao...

Do tada, Budvani su “krali” vrijeme kako bi sačuvali bod (jedinu pravu šansu za Budućnost imao je Nikač). Na kraju su dobili džek-pot.

Budućnost - Mogren 1:2 (1:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 800. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Mugoša u 6. minutu za Budućnost, Đurović u 43. i Vujović u 90+3. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Butorović, Ivanović i Bojić (Mogren).

Budućnost: Ljuljanović 6, Kamberović 5, Orahovac 5, Peković 5,5, Tomković 6, N.Vukčević 5, Flavio 7, Kažić 5,5 (Raspopović), Mugoša 6,5 (Cmiljanić) Adrović 5,5, Nikač 5,5 (Radonjić).

Mogren: Butorović 6, Ivanović 7, Radišić 6,5 (Milović), Baošić 6 (Bojić 6), Popović 7, Lagator 6,5, Mijušković 7, Pržica 6,5, Đoković 6,5, Đurović 7,5 (Gardašević), Vujović 8.

Bonus video: