Sutjeska čeka Zetu, Mogren pod Goricom, Rudar sa Grbljem

"Imamo ozbiljnog protivnika koji još uvijek nije prebrinuo sve brige. Međutim, pobjeda je nešto što nam treba i tako moramo da razmišljamo", kaže Ćuković, defanzivac Sutjeske
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2013. 09:14h

Lider Sutjeska dočekuje Zetu u 26. kolu Telekom 1. CFL i ima šansu da sadrži devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnosti, te napravi još jedan korak ka prvoj tituli, kojoj se već opasno približila.

Pod Goricom se sastaju Budućnost i Mogren. Nekada je to bio derbi za titulu, a sada je značajan meč samo za gostujući tim, i to zbog - borbe za opstanak.

Derbi začelja na Cetinju igraju Lovćen i Jedinstvo, a ništa manje značajnu utakmicu ne igra Mornar, koji u jadranskom derbiju dočekuje Petrovac. Rudar i Grbalj u Pljevljima igraju za Evropu, dok će Čelik pokušati protiv Mladosti da se učvrsti na 3. mjestu.

Sutjeska čuva plus devet

U slučaju trijumfa protiv Zete, izabranici Dragana Radojičića došli bi na korak od cilja – šampionskog prstena. Plus devet u odnosu na Budućnost jasno govori da je u ovogodišnjem nadmetanju Sutjeska pokazala najviše, i da bi, u pravom smislu te riječi, trebalo da se dogodi čudo da prva i istorijska titula ne stigne kraj Bistrice.

"Želimo da nastavimo uspješnu seriju. Naspram sebe imamo ozbiljnog protivnika koji još uvijek nije prebrinuo sve brige. Međutim, pobjeda je nešto što nam treba i tako moramo da razmišljamo. Zeta ima izvanredne igrače poput Koraća i Boljevića, ali do kraja sezone utakmice na domaćem terenu moramo riješiti u svoju korist. Dobra stvar je što nismo opterećeni rezultatom, jer je pred početak prvenstva naš plan bio da izborimo evropsku vizu. Sada kada smo na dobrom putu da premašimo planirano, što je za svaku pohvalu. Pozivam publiku da nam pruži podršku, kao što su to činili na svakom meču do sada. Znaćemo da im odgovorimo kako oni to najviše vole", rekao je Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske.

Pet godina traje serija...

Budućnost pet godina nije dobila Mogren pod Goricom, štaviše - izgubila je svaki put! Podgoričani imaju pravu priliku da danas prekinu tu seriju, ali ne zbog svoje forme, koja je u aprilu daleko ispod prosjeka, već zbog stanja u kojem se nalaze Budvani. Ekipa Brana Milačića već duže vremena je prepuštena sama sebi, jer niko iz uprave kluba ne gleda utakmice. Nakon pet uzastopnih poraza dvostruki crnogorski šampion je samo na bod od zone baraža...

"Titula je daleko, ali nismo izgubili nadu, u igri su 24 boda. Igraćemo sve dok postoji teorija. Važno je da pobijedimo Mogren, iako će biti veoma teško, kao uvijek protiv njih. Takođe, istrošeni smo nakon revanša Kupa, ali daćemo sve od sebe da pobijedimo", kaže defanzivac Adnan Orahovac, strijelac odlučujućeg gola protiv Mladosti u revanšu polufinala Kupa.

Budvani će pokušati da makar ostanu neporaženi...

"Budućnost je favorit, velika je razlika na tabeli, ali to ne mora da znači. Pokušaćemo da ne izgubimo, borićemo se svim snagama da izađemo iz loše serije", kaže bek Mogrena Bojan Ivanović.

U Pljevljima bitka za Evropu

Kako je plasmanom Budućnosti i Čelika u finale Kupa izvjesno da će i četvrto mjesto na tabeli voditi u kvalifikacije za Ligu Evrope, probudile su se ambicije Grblja. Ekipa iz Radanovića ima četiri boda manje od Rudara, koji je u “evopskoj zoni”, i kojem danas gostuje u Pljevljima.

Jasno, ekipa Nikole Rakojevića pokušaće pobjedom da otkloni sve dileme...

"Pobjeda nas vodi na korak do Evrope i svi koji istrče na teren daće sve od sebe da tako i bude, jer smo na korak od zacrtanog cilja. Grbalj je odlična ekipa, sa mladim i odličnim trenerom, što rezultati i pokazuju. Osjetili smo njihovu snagu jesenas. Oni su već tada istakli kandidaturu za Evropu i nakon što su ispali iz Kupa, vjerovatno će protiv nas ići na pobjedu, kako bi nam se približili", kaže Nedeljko Vlahović, kapiten Rudara.

Za Grbalj kreće serija sa ekipama iz vrha, što će otežati borbu za Evropu.

"Treba nam dobar rezultat uoči te serije. Rudar je dobra ekipa, ali smo već pokazali da možemo da igramo i sa najboljima", rekao je vezista Grblja Nikola Bogdanović.

Za opstanak na Cetinju i u Baru, kreće Globarević

Pobjeda nad Grbljem i plasman u finale Kupa uslovili su da nikšićki „metalurzi“ u dobrom raspoloženju dočekaju Mladost. Izabranici Slavoljuba Bubanje odlučni su da nastave sa dobrim igrama i rezultatima kako bi do kraja prvenstvene trke sačuvali dragocjeno treće mjesto.

"Mladost ima dobru ekipu, iako u dosadašnjem dijelu nije opravdala očekivanja. Ipak, nećemo se baviti protivnikom jer sve zavisi od nas. Ako budemo igrali kao na prethodna tri meča nema razloga da strepimo", rekao je Boris Bulajić, vezista Čelika.

Duško Globarević debitovaće na klupi Mladosti, ali ne i na prvoligaškoj sceni, jer je u sezoni 2009/10. predvodio Kom.

"U minula dva dana bilo mi je važnije da razgovaram sa igračima i povratim ih na psihološkom planu nakon ispadanja iz Kupa, jer su mnogo uložili u to takmičenje. Desetkovani smo i povredama, ali ćemo probati da se suprotstavimo Čeliku i ostvarimo dobar rezultat", kaže Globarević, koji je preuzeo kormilo nakon ostavke Miodraga Vukotića prije dva dana.

Lovćen u derbiju začelja čeka Jedinstvo. Biće to klasična borba za goli život...

"Odavno smo ušli u ritam da nam je svaka utakmica odlučujuća, maltene kao baraž. Tako da nas do kraja prvenstva čeka još osam “baraž” mečeva, plus nadam se još dvije klasične baraž utakmice", slikovito je najavio meč na Cetinju najbolji strijelac Lovćena Milan Đurišić.

Fudbaleri Jedinstva sa puno samopouzdanja dočekuju meč sa Lovćenom, nakon trijumfa nad Mornarom.

"Očekuje nas još jedan težak meč i znamo da će Lovćen učiniti sve da danas osvoji bodove. Međutim, mi ćemo se potruditi da osujetimo njihove planove, a ukoliko budemo igrali kao u prošlom kolu protiv Mornara, mislim da ćemo uspjeti u tome", kazao je trener Jedinstva Dušan Jevrić.

Za opstanak se igra i u Baru, gdje gostuje Petrovac, ali je pod pritiskom samo domaći tim...

"Sada nema više kalkulacija, vađenja na pad koncentracije, greške u odbrani, snagu rivala. Moramo sami da skrojimo svoju sudbinu do kraja, i da počnemo dobru seriju od Petrovca - rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Adut gostiju je rasterećenost...

"Mornar mora do bodova, i ta psihološka barijera koju će sigurno imati može da bude naša prednost", kazao je Milorad Malovrazić, trener Petrovca.

Parovi 26. kola

ČELIK - MLADOST (13.45 h) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

MORNAR - PETROVAC (16.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - ZETA (16.00) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

RUDAR - GRBALJ (16.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

LOVĆEN - JEDINSTVO (16.00) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - MOGREN (17.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Galerija

Bonus video: