Tamna strana Aguera i klasa Lamele

Aguero je odigrao sjajan meč, dao je i gol glavom za 2:0, ali će na kraju morati da se suoči sa kaznom, jer je u finišu krvnički nasrnuo na Davida Luiza sleđa
66 pregleda 0 komentar(a)
Aguero, Foto: Beta/AP
Aguero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2013. 10:21h

Tango i divljački start „za zatvor” - Serhio Aguero je za 90 minuta duela sa Čelzijem u FA kupu demonstrirao sve što je jedan temperamentni Argentinac spreman da uradi.

Kun je odigrao sjajan meč, dao je i gol glavom za 2:0, ali će na kraju morati da se suoči sa kaznom (ako FA Engleske bude postupila kao do sada i reaguje na osnovu TV snimka), jer je u finišu krvnički nasrnuo na Davida Luiza i sleđa ga, dok je ležao na zemlji, nagazio s dvije noge.

"Očekujem izvinjenje. Fudbal je veličanstven sport i onako nešto ne smije da se dešava", jasan je bio Brazilac iz Čelzija.

A da Argentinac može da bude majstor i samo majstor potvrdio je Erik Lamela - čudesnim golom sa 20 metara iskosa je donio trijumf Romi u Torinu.

GOLMANI

Pantilimon (Mančester siti) - Čelzi je svim snagama jurio da izjednači, ali je Rumun izrastao u junaka plasmana u finale FA kupa.

Štarke (Bajern) - dobio je šansu umjesto Manuela Nojera i, između ostalog, odbranio penal. I to glavom!

ODBRANA

Rafinja (Bajern) - shvatio je ulogu epizodiste u Minhenu i protiv Nirnberga dokazao da je dostojna alternativa kapitenu Filipu Lamu...

Boateng (Bajern) ... isti slučaj je i sa Boatengom koji je tek treća opcija na poziciji štopera poslije Danijela van Bujtena i Dantea.

Ganter (Reding) - Liverpulov napad je posustao na „Madejskom” zahvaljujući fanatičnoj odbrani Redinga.

Rodriges (Fiorentina) - „viola” je konsolidovala odbranu koja nije primila gol u Bergamu.

SREDINA

Flamini (Milan) - dao je gol u derbiju, a onda ga „poništio” crvenim kartonom zbog neopreznog starta. Navijači, ipak, vole ovakve „radnike” na terenu, zato je i ispraćen ovacijama.

Sesenjo (Sanderlend) - „crne mačke” sa njim u timu imaju neophodnu klasu u napadu. Koliko je Francuz moćan, najbolje je osjetio Njukasl.

Gindogan (Borusija Dortmund) - možda ga je inspirisao Žoze Murinjo koji ga je gledao uživo. Kako god, mladi njemački reprezentativac igra perfektnu sezonu.

Gibson (Everton) - njegovim golom su „karamele” otvorile put ka trijumfu protiv KPR-a.

Matuidi (PSŽ) - protiv Troe je dao pobjedonosni gol kojim je PSŽ približio tituli. Uz Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silvu, Matuidi je najvažniji šraf u timu Parižana.

Podolski (Arsenal) - kod Arsena Vengera je izgubio status prvotimca, a poslije epizode od pola sata protiv Noriča, kada je režirao preokret, Njemac će vjerovatno mnogo više dobijati šansu.

NAPAD

Pandev (Napoli) - Napolitanci su zahvaljujući njemu za korak bliži Ligi šampiona.

Van Persi (Mančester junajted) - pogodio je mrežu poslije 63 dana posta u dresu Junajteda.

Aguero (Mančester siti) - uprskoj odličnom pogotku, sramni potez iz finiša meča je postao tema broj jedan.

Lamela (Roma) - „golaco” na „Komunaleu” je lansirao Romu na 5. mjesto Serije A.

Teljo (Barselona) - Barsa ima na koga da se osloni i kada nema prvih zvijezda. Teljo je u Saragosi bio dvostruki strijelac.

Kastro (Betis) - naredno ljeto je ovom 31-godišnjaku možda posljednja šansa da napravi dobar transfer.

Ba (Čelzi) - napad „plavaca” je koliko toliko bolji s njim nego kada je u sastavu Fernando Tores. Međutim, ni Ba nije bio dovoljan na „Vembliju”, pa je Čelzi morao da preda trofej FA kupa.

Bonus video: