Siti u finalu FA kupa, Čelziju ostala samo Liga Evrope

Finale FA kupa na programu je 11. maja na "Vembliju", a rival Sitiju biće Vigan, koji je u subotu savladao Milvol sa 2:0
0 komentar(a)
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.04.2013. 17:35h

Mančester siti gubi titulu, odavno je ispao iz Evrope, ali bi mogao da se utješi trofejem u najstarijem takmičenju na svijetu - "građani" su ušli u finale FA kupa, pošto su na "Vembliju" savladali Čelzi sa 2:1.

Tim Roberta Manćinija je dominirao i stigao do velike prednosti golovima Samira Nasrija u 35. i Serhija Aguera u 47. minutu.

Tim iz Mančestera je imao nekoliko prilika da povede 3:0, ali se Čelzi naprasno probudio kadaje na teren stupio Fernando Tores.

Svega 10 sekundi nakon ulaska "el ninja", "plavci" su izjednačili - Tores je skočio na dugu loptu i zbunio Vensana Kompanija, a poklon je spremno dočekao Demba Ba, koji je atraktivnim volejem u dalji ugao smanjio na 2:1 u 66. minutu.

Tim Rafe Benitesa je tada krenuo u totalnu ofanzivu, ali je Kostel Pantilimon dokazao da je dostojna zamjena Džou Hartu - 26-godišnji Rumun je fenomenalno zaustavio šuteve Huana Mate i Be.

Sudija Kris Foj je mogao da dosudi penal u 87. minutu, nakon što je Kompani u šesnaestercu dugo vukao Toresa za dres. Španac, međutim, nije želio da padne, već je do kraja pokušavao da se domogne lopte...

Aktuelni prvak Evrope je tako ostao bez još jednog trofeja i sada mu kao jedina šansa ostaje Luga Evrope, u kojoj se sastaje sa Bazelom u polufinalu.

Finale FA kupa na programu je 11. maja na "Vembliju", a rival Sitiju biće Vigan, koji je u subotu savladao Milvol sa 2:0.

Bonus video: